Speltips Real Sociedad – Sturm Graz 4/11: Offensiva bortfall

Axel Sjödin Publicerat: 4 november 2021

Real Sociedad tar emot österrikiska Sturm Graz i den fjärde omgången av Europa League under torsdagskvällen.

Real Sociedad - Sturm Graz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanska Real Sociedad har hittills stått för en strålande höst i La Liga där de är obesegrade i de senaste elva ligamatcherna och dessutom toppar hela tabellen. Ligaledningen är dock skör och två kryss i de senaste omgångarna har gett jagande Real Madrid och Sevilla chansen att gå förbi om de vinner sin hängmatch.

Men alldeles oavsett så har La Real spelat väldigt bra under hösten och har ett slagkraftigt lag som bör kunna gå långt i Europa League. Frågan är dock hur de kommer se ut längre fram på säsongen med ett fortsatt tungt spelschema.

Den stora stjärnan Mikel Oyarzabal har varit skadad nu under några omgångar och resultaten har inte riktigt gått deras väg. De ledde mot både Atlético Madrid och senast i derbyt mot Athletic Club, men i båda fallen lyckades gästerna hämta upp, nu senast genom en stor målvaktstavla på tilläggstid, trots att Real Sociedad var en man mer.

Det har även rapporterats att Alexander Isak inte har tränat med truppen inför torsdagens möte, så ifall han också är borta så är de klart försvagade i offensiven när Sturm Graz kommer på besök.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sturm Graz håller inte riktigt måttet

Österrikarna går även de starkt i ligan då de befinner sig på en andraplats i österrikiska Bundesliga. Formen har dock varierat i väldigt mycket större grad än vad den har gjort för Real Sociedad och trots andraplatsen så har de redan efter 13 omgångar hela tolv poäng upp till ligaledarna Salzburg som helt dominerar den inhemska fotbollen för tillfället.

Sturm Graz saknar det lilla extra för att på allvar kunna utmana i europeiska sammanhang, vilket kan ses genom att titta på resultaten hittills. Efter de tre inledande omgångarna har de ännu inte tagit en poäng och det kommer att krävas ett smärre mirakel för att de ska gå vidare ur gruppen nu.

De har dock bara förlorat med uddamålet mot både Real Sociedad och Monaco tidigare, även om de blev överkörda av PSV. Men mot ett La Real med offensiva skadebekymmer så har det åtminstone öppnats upp en liten möjlighet för att försöka ta poäng på torsdag. Senast var det just Isak som stod för matchen enda mål nämligen när de båda lagen möttes i Österrike.

Defensivt så är spanjorerna väldigt skickliga och med tanke på det offensiva skadeläget så borde det ändå finnas en bra chans för underspelet. Under 2,5 mål spelas alltså för generösa 2.35 hos Expekt inför matchen.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.35
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: