Speltips Rijeka – Alkmaar 10/12: Motivationen bidrar

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2020

AZ Alkmaar har allting i egna händer inför den sista omgången i Europa League, men måste vinna borta mot Rijeka den 10 december 2020.

Rijeka - AZ Alkmaar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Med motståndare som Real Sociedad och mäktiga Napoli i gruppen var det många som inte riktigt tänkte sig att den nederländska klubben AZ Alkmaar skulle vara med i diskussionerna om en slutspelsplats inför den sista omgången.

Men faktum är att det nu är AZ Alkmaar som har den på förhand bästa utgångspositionen, med allting i egna händer inför den sista omgången, och möjligheten att enkelt passera övriga två lag, eller åtminstone ett, i tabellen.

Om man ser till gruppens tabell är AZ Alkmaar först på tredjeplatsen, men på samma poäng som Real Sociedad och två poäng bakom Napoli. Det gör att AZ Alkmaar med en vinst mot Rijeka kommer att ta sig upp på andra- eller förstaplats, eftersom Real Sociedad och Napoli spelar mot varandra parallellt.

När motivationen omöjligen kan vara en faktor som talar till AZ Alkmaars nackdel finns det ingenting som talar för att man inte skulle vara segrare mot Rijeka, ett lag som man enkelt vann mot med 4-1 på hemmaplan.

AZ Alkmaar möter nu ett lag som visserligen har tagit en poäng, men som på fem omgångar har -7 i målskillnad och har släppt in i snitt mer än två mål per match. Det här ska inte gå att klanta bort för AZ Alkmaar.

AZ Alkmaar tar hand om biffen

AZ Alkmaar förlorade visserligen helgens tuffa ligamöte med FC Groningen, men har därutöver haft en bra inledning på året, både i Europa och i Nederländerna. Nu senast kunde AZ Alkmaar kryssa hemma mot Napoli, ett resultat som gav det här gynnsamma utgångsläget inför den avgörande omgången.

AZ Alkmaar har i för sig bara vunnit två matcher hittills under gruppspelet, men nu har man kvar att möta gruppens sämsta lag, och i en match där man måste vinna. Då kan jag inte se hur AZ Alkmaar inte ska ta det på största allvar.

Jesper Karlsson är dessutom i ett sanslöst slag och väntas starta igen. Det är en spelare som mycket väl kan bli tungan på vågen för detta AZ Alkmaar.

AZ Alkmaar vinner första halvlek spelas till 1,83 gånger såsen hos Betsafe. Här gäller det att döda all spänning så tidigt det bara går och det gör man bäst med sin intensiva pressfotboll från första sekund.

Speltips:

Speltips: AZ Alkmaaar vinner (första halvlek)
Odds: 1,83
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:55, torsdag 10 december 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: