Speltips Roma – Ajax 15/4: Tillknäppt

Simon Pålsson Publicerat: 15 april 2021

Spelbolagen är övertygade om en stor rusning, men returmötet i Europa League-kvartsfinalen mellan AS Roma och Ajax kan bli något annat.

AS Roma - Ajax

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vore kanske inte helt förvånande om returmatchen mellan AS Roma och Ajax blev väldigt målrik, eftersom det i grunden är två starka offensiva lag, och två lag som båda har stora problem med manfall i defensiven.

Men baserat på det första mötet finns det också klara tendenser till stor respekt för motståndarna, med allt vad det innebär. Varför ska man bjuda på någonting i onödan?

AS Roma har med sig 2-1 från det första mötet och för deras del är det bara onödigt att göra det här till en svängig historia. Det är snarare den typen av fotboll som passar gästerna väldigt bra. Det tänker AS Roma inte bjuda in till.

Faktum är att det mer klassiskt italienska, att bevaka och ligga lågt, kommer att vara ett mer effektivt grepp i den här matchen. Med tanke på hur jämnt det är i toppen av Serie A ser AS Roma det här som en viktig chans att både ta en titel och nå Europa till nästa säsong.

Med det sagt kan det här mötet bli extremt spännande och nog vore det konstigt om man inte gick in med höga förväntningar på förhand.

Dagens bästa odds

AS Roma stod för en väldigt stark insats i det första mötet och har med det skaffat sig ett bra utgångsläge inför returmötet , även om vinsten på bortaplan kan visa sig dyrkört när det kommer till hur det påverkar den här matchen.

Bruno Peres fick nämligen gult kort och har därmed samlat ihop till en avstängning, som gör att han inte kan spela returen. Nicolo Zaniolo och Marash Kumbulla är sedan tidigare borta med skador för AS Roma, som om det vil lsig illa också saknar Leonardo Spinazzola och Chris Smalling. Det är två spelare som varit borta länge, men som sakta har börjat träna igen. Troligen spelar ingen av spelarna här.

Ajax saknade sin stöttepelare Daley Blind i det första mötet och inte heller här kommer han att kunna spela. Det gör inte heller målvakten André Onana, som är avstängd, och som ser ut att ersättas av Kjell Scherpen. Detta sedan andramålvakten Maarten Stekelenburg också är borta för Ajax. Inga optimala förutsättningar mellan stolparna alltså.

För egen del saknar jag att se anfallaren Sebastien Haller, men han är inte tillgänglig i Europaspelet för Ajax. I övrigt är Noussair Mazraoui skadad och Perr Schuurs möjligen också så pass skadad att han inte kan spela. Ett par tunga tapp rakt över med andra ord.

Under 3,5 mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Betsafe. Det känns som att spelbolagen har en övertro på mål i den här returmatchen.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,66
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, torsdag 15 april 2021
TV:  eurosportplayer logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: