Speltips Roma – CSKA Sofia 29/10: Europa League

Simon Pålsson Publicerat: 29 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är Europa League på schemat. AS Roma gäller som lite för stora favoriter hemma mot CSKA Sofia den 29 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Missförstå mig rätt.

Jag tror att AS Roma kommer att vinna matchen mot CSKA Sofia och att italienarna är för starka för att bortalaget ska kunna stå emot över 90 minuter. Men med tanke på att oddset bara är ett par tiondelars ränta på mina satsade pengar kanske det inte riktigt känns motiverat med ett rakt spel på AS Roma?

För om det är någonting vi har lärt oss är det att detta AS Roma inte går att lita på i alla lägen, att större klubbar kan vaska vissa matcher i Europa League, att flera av de tongivande spelarna i hemmalaget antingen inte är i toppform eller inte kan spela, och att CSKA Sofia trots allt är ett helt okej defensivt lag, som förmodligen gör allt för att rädda 0-0 här.

Den diskussionen måste man alltid ta inför en match, om det finns spelvärde i det odds som faktiskt erbjuds. Snarare än att bara stirra sig blind på hur man tror att matchen i fråga slutar.

AS Roma vann sin premiär mot Young Boys, medan CSKA Sofia föll med hela 0-2 hemma mot ett formtoppat rumänskt motstånd i form av Cluj.

Målspelet hämtas

AS Roma har en lång skadelista inför den här matchen som för flera andra italienska lag finns det problem med coronasmitta som går i laget, och som gör att ett par av spelarna inte kan komma till spel. Det rör sig i det här fallet om Amadou Diawara och Riccardo Calafiori. Men som vi såg i till exempel Inter kan en smitta som fått fäste snabbt spridas till fler spelare, så håll ögonen öppna lite.

Vidare bör man ha med sig att hemmalaget inte får ta med Gianluca Mancini i spel då han dragit på sig en avstängning. Chris Smalling, Javier Pastore och Nicolo Zaniolo – tre startspelare under normala förutsättningar – kommer inte heller att kunna spela. Carles Perez är också utanför laget.

Om man ställer det här i direkt relation till situationen i bortalaget, där alltså ingen spelare är borta på förhand, ser det såklart inte särskilt bra ut. Men AS Roma har trots det en klart starkare trupp och måste gälla som favoriter inför den här drabbningen.

Efter vinsten i premiären mot Young Boys tycker jag att AS Roa bevisat att man är starka nog för att städa av motstånd.

Under 3,5 mål spelas till 1,78 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,78
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, torsdag 29 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: