Speltips Roma – Leverkusen 11/5: Starka hemma

Axel Sjödin Publicerat: 11 maj 2023

Roma kliver in i öppningsmötet mot Leverkusen med publiken i ryggen då den första semifinalen spelas på Stadio Olimpico.

Roma - Leverkusen

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stämningen på Stadio Olimpico har varit överlägsen under Europa League-slutspelet och det är svårt att inte ryckas med när Roma-hymnen drar igång på ett vackert Stadio Olimpico i kvällsskrud. Ett väldigt spännande dubbelmöte väntar mot Bayer Leverkusen och italienarna kommer att behöva leverera ett bra resultat på hemmaplan inför en tuff retur nästa vecka.

José Mourinhos cupmagi fortsätter även i år – förra våren ledde han Roma till sin första stora internationella titel någonsin då de vann Conference League mot Feyenoord i finalen och i år slår de sig framåt även i Europa League. Det har inte alltid sett självklart ut, men på hemmaplan har de lyckats göra vad som krävs varje gång och har tre raka segrar i slutspelet hemma på Stadio Olimpico.

Mourinho vet vad som krävs för att avancera i dessa sammanhang och med tanke på att de nu har halkat efter i topp fyra-striden så kan Europa League mycket väl presentera deras bästa chans att nå Champions League nästa säsong och kanske en möjlighet för Mourinho att stanna i klubben då han är omåttligt populär bland supportrarna i Rom.

Formen må inte vara den bästa med fyra raka matcher utan vinst i ligaspelet, men de har en tendens att höja sig i dessa sammanhang och är välförtjänta favoriter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leverkusen har haft en väldigt fin vår

Även Leverkusen ser ut att ha missat Champions League-tåget i Bundesliga-tabellen och lär därför vara redo att lägga fullt fokus på Europa League. De har dock ingen buffert ned till jagande lag och kan missa Europa helt och hållet ifall de tar ett snedsteg i de tre avslutande omgångarna.

De vann övertygande i returen borta mot överraskningen Union Saint-Gilloise med 4-1 och följde upp det med en stark 2-0-seger hemma mot Leipzig några dagar senare. Men sedan dess har de kryssat mot Union Berlin och förlorat hemma mot Köln i ligaspelet, vilket gör att de hamnat i en lite knivig sits.

Men Leverkusen har stått för en stark vår under Xabi Alonsos ledning där de har tagit stora kliv i rätt riktning. Men likt Roma så verkar formen inte vara den bästa just nu och de saknar fortsatt Patrik Schick i offensiven. Romas framgångar har i sin tur ofta varit synonymt med Paulo Dybalas medverkan på plan och då han har dragits med skador på senare tid har det gått sämre. Men han klev in och avgjorde mot Feyenoord och lär kunna medverka nu på torsdag igen. För 2.15 gånger pengarna spelar vi därmed på den raka ettan hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma vinner
Odds: 2.15
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo