Speltips Roma – Real Sociedad 9/3: Starkt hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 9 mars 2023

Roma ställs mot Real Sociedad i ett spännande dubbelmöte i Europa Leagues åttondelsfinaler.

Roma - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta får på förhand ses som ett av de mest intressanta mötena i Europa League då ligafyrorna från Serie A och La Liga drabbar samman i kampen om en plats i kvartsfinalen. Roma inleder hemma på Stadio Olimpico och är ganska klara favoriter i det första mötet åtminstone.

Sett till form så är det inte konstigt att Roma kliver in som favoriter, resultaten har varierat lite för I Giallorossi, men efter bottennappet borta mot Cremonese så studsade de tillbaka direkt med en stark 1-0-seger hemma mot Juventus i söndags. Det var den sjunde raka segern på hemmaplan för Romas del, vilket innebär att de fortsatt har vunnit varje match på Stadio Olimpico sedan årsskiftet.

De stod också för en stark insats mot Salzburg i utslagsrundan, där de förlorade öppningsmötet i Österrike – trots att de dominerade matchen. Deras ineffektivitet framför mål höll på att straffa sig, men Roma i första halvleken av returen radade upp målchanserna och kunde på några minuter vända dubbelmötet till 2-1 i deras favör.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad har börjat halka ned i tabellen

La Real har stått för en fantastisk säsong hittills, men de har ofta presterat starkt under första halvan av säsongen för att sedan kollapsa under vårkanten. Deras formdipp är således lite oroväckande, även om man inte ska ta ut något i förskott. De har fortfarande en Champions League-plats i La Liga, men Real Betis är nu bara tre poäng bakom.

Det har blivit tre raka matcher utan vinst för Real Sociedads del i ligan, trots att de bara har mött motstånd från den nedre halvan under den senaste månaden. Bara en vinst på deras senaste sex matcher har gjort att tappat mark i tabellen, och dubbelmötet mot Roma kommer inte särskilt lägligt.

José Mourinho får ofta mycket kritik, ibland välförtjänt, men ingen kan ta ifrån honom att han är en väldigt duktig cuptränare och Roma bör nog ses som favoriter mot ett formsvagt Real Sociedad.

Romas starka hemmaform talar också för dem inför torsdagens möte och för 2.20 gånger pengarna så spelar vi helt enkelt på den raka ettan hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma vinner
Odds: 2.20
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:45, torsdag 9 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo