Speltips Roma – Salzburg 23/2: Trubbigt

Axel Sjödin Publicerat: 23 februari 2023

Roma behöver vända ett underläge mot Salzburg hemma i Rom där de är rätt tunga favoriter mot österrikarna.

Roma - Salzburg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Salzburg lär ha varit väldigt glada över att få med sig en viktig seger hemma i Österrike då resultatet på intet sätt speglade matchbilden. Det var Roma som skapade gott om vassa chanser och de hade också två ramträffar under matchen utan att bollen gick in. Deras ineffektivitet framför mål straffade sig tillslut då de fick se matchens enda mål trilla in i andra änden i den 88:e minuten – vilket kan bli en utmaning att vända.

Att Roma har haft problem med målskyttet under säsongen är inget nytt, även om det har sett lite bättre ut under vårkanten sedan Paulo Dybala kom tillbaka från sin skada. Det har skrivits här många gånger förut, men de har väldigt begränsat med anfallsalternativ när deras självklara prima punta Tammy Abraham har varit iskall under säsongen. Abraham drog dock på sig en ögonskada i helgen, vilket lär lämna plats till Andrea Belotti i anfallet.

Abraham fick flera chanser förra torsdagen, men det vill sig fortsatt inte riktigt för engelsmannen. De studsade i alla fall tillbaka mot ett formstarkt Hellas Verona i helgen där en otippad målskytt i form av Ole Solbakken slog till med matchens enda mål. Då det straffade sig att riskera en halvskadad Dybala senast så kan han mycket väl få chansen igen då Dybala återigen får se på från läktaren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Salzburg behöver bara hålla undan

Gästerna har i vanlig ordning en ganska bekväm ledning i den inhemska ligan och kan fokusera fullt ut på Europaspelet. Att de har sju raka segrar i ligaspelet säger tyvärr inte jättemycket när de stöter på tufft europeiskt motstånd då kvalitetsskillnaden är avsevärd. Men de lyckades trots allt ganska bra inledningsvis i en tuff grupp mot Milan och Chelsea i höstens Champions League, vilket ändå visar att de kan komma upp i nivå.

De har dock en smärre skadekris att hantera parallellt med detta dubbelmöte, vilket såklart gör detta till en betydligt svårare uppgift. Med med Roma i samma båt så kvittar det kanske ut varandra. Att både Dybala och Abraham är borta här hjälper knappast José Mourinhos befintliga problem med offensiven, men om det är någon som är en duktig cuptränare så är det han och spelar de som senast så borde de lyckas vinna i returen.

Det är en svår match att sia kring, men underspelet sticker trots allt ut som ett bra alternativ här för 1.73 hos Lucky Sports. Salzburg lär vara väldigt bekväma med att försöka försvara sin ledning mot ett väldigt trubbigt Roma som har tappat sina två främst offensiva pjäser till skador under den senaste veckan.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, torsdag 23 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo