Speltips Roma – Young Boys 3/12: Farligt nära kryss

Simon Pålsson Publicerat: 3 december 2020

Ett oavgjort resultat skulle göra båda lagen nöjda och glada inför den sista omgången i Europa League. Krysset mellan AS Roma och Young Boys alltså?

AS Roma - Young Boys

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det är jämnt som attan i flertalet av grupperna som nu utspelar sig i Europa League och vi går verkligen mot en rafflande sista omgång nästa vecka. Men först ska den näst sista omgången spelas, som ger grundförutsättningarna för spänningen nästa vecka.

Det är ett bra utgångsläge som gäller för flera lag, och i den här gruppen med AS Roma, Young Boys, Cluj och CSKA Sofia är det givet att italienarna sitter i förarsätet. Det man behöver är en poäng till för att vara säkra på slutspelet.

AS Roma – 10 poäng 
Young Boys – 7 poäng
Cluj – 4 poäng
CSKA Sofia – 1 poäng

I praktiken kan samtliga lag fortfarande gå vidare, men det mesta pekar på att mötet mellan Young Boys och Cluj blir direkt avgörande om den ena slutspelsplatsen. Men med en poäng här kan Young Boys se till att man är före Cluj i tabellen, och att ett kryss räcker, i den sista omgången. Det vore bra.

AS Roma kan med en poäng göra sig säkra på slutspelet, så i praktiken är båda lagen extremt nöjda med en pinne.

3,75 gånger insatsen

AS Roma har en trupp som verkligen sticker ut på den här nivån och då ska man ändå ha med sig att italienarna har fått klara sig utan några av sina klart bästa spelare under nästan hela den här hösten.

Om vi ser till vilka spelare som inte är tillgängliga inför den här matchen kan vi konstatera att Javier Pastore och Nicolo Zaniolo varit borta länge. Ett par minst sagt tunga tapp med tanke på vilken nivå de kan hålla, men också spelare som alltså varit borta länge. Marash Kumbulla och Chris Smalling är också borta, något även Gianluca Mancini och Jordan Veretout riskerar att vara. Dessa två kommer att testas sent efter att ha bytts ut mot Napoli senast, då laget föll med svindlande 4-0.

Young Boys har sett pigga ut under inledningen, men kommer nu att få addera ett tungt namn till sin skadeslitan. Fabian Lustenberger spelar inte här. Han har tidigare varit väldigt bra i Europaspelet. Christoper Martins, Sandro Lauper, Esteben Petignat och Marvin Spielmann är borta sedan tidigare.

Som gruppen artar sig är det en viktig match för båda lag. Young Boys vill gärna ha en poäng för att hålla Cluj bakom sig, på säkert avstånd. En poäng räcker också långt för AS Roma, som då är helt klara för slutspelet.

X (oavgjort) spelas till 3,75 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, torsdag 3 december 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: