Speltips Rosenborg – Breidablik 27/8: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 24 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Rosenborg BK kan inte gälla som annat än stora favoriter hemma mot Breidablik i kvalet till Europa League den 27 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det ska sägas att vi inte är framme vid mer än den första kvalrundan till Europa League, och som brukligt innebär det att det kanske inte är de allra största lagen som gör upp i alla matcher. För den som vill ha lite koll på lagen som man faktiskt spelar på kan det därför vara svårt att hitta matcher som man är säker på spelvärdet i.

För till syvende sist är det bättre med betting på matcher och lag du har koll på, än att gå helt och fullt på statistiken.

Det är just därför mötet mellan Rosenborg BK och Breidablick är intressant, med tanke på att det har hänt saker i den norska storklubben som gör att de är ett intressant spelobjekt. För det första har man en intressant, stark spelartrupp med den klara målsättningen att nå ett gruppspel.

Som om det inte vore nog med det har man kryddat det med kanske Nordens allra bästa tränare just nu, åtminstone om vi försöker hålla oss till sådana som är verksamma inom nordisk fotboll. Åge Hareide har tagit över som huvudtränare och vi vet alla vad han vill göra i Europa.

Under 2010-talet tog han såväl Helsingborgs IF som Malmö FF till europeiska gruppspel, och i det senare fallet blev det rent av Champions League. Det var på något sätt han som bröt ner barriären för svenska lag, och det är han som sedan gick till det danska landslaget och fortsatte succén där.

Rosenborg BK blir nästa utmaning och vi räknar iskallt med att norrmannen på hemmaplan vill göra nytt avtryck på europeisk mark.

Rosenborg BK är för bra

Efter det här alltså är den första kvalrundan mot Europa League är det inte helt enkelt att veta var vi har lagen, men Rosenborg BK är som sagt rutinerade i dessa sammanhang. Generellt sett har det gått allt bättre för norska lag som Sarpsborg 08 och Molde ute i Europa på senare år.

Men det är ändå Rosenborg BK som är den stora klubben i Norge, och det är där som förväntningarna är som högst inför EL-kvalet.

Breidablick från Island är däremot ingenting att direkt skrämmas av, även om man faktiskt kunde vinna hemma mot Rosenborg BK med 2-0 senast det begav sig. Det var 2011 och kval till Europa League. Det ska dock sägas att det var returmötet, och att RBK hade vunnit det första mötet med hela 5-0 på hemmaplan den gången.

Rosenborg BK -2 spelas till 2,40 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Rosenborg BK -2
Odds: 2,40
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 27 augusti
TV: 
Stream: