Speltips Rosenborg – PSV Eindhoven 1/10: Åge Hareide

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Rosenborg BK möter nederländska PSV Eindhoven i EL-playoff om en plats i Europa League torsdagen den 1 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider som råder i den internationella fotbollen, där det äntligen är dags att den är veckan avgöra vilka som spelar i gruppspelet till hösten och vintern. Det blir ett antal lag som nu ska kvalificera sig till Champions League respektive Europa League.

Samtliga lag som förlorar playoffrundan till Champions League går direkt till Europa League-gruppspelet, och på torsdagen ska grupperna fastställas med det enorma kvalspelet som ska gå i mål. Det spelas massvis med tunga kvalmatcher, alla i enkelmöten, som avgör hur grupperna ska formeras.

Rosenborg BK spelar bland annat hemma mot PSV Eindhoven, och gäller som klar underdog på förhand. Men i mina ögon bör norrmännen ha en relativt god möjlighet att skrälla mot PSV Eindhoven här.

Med Åge Hareide vid rodret har Rosenborg BK fått in en riktig cuptränare, som visat både under tiden i Malmö FF och i det danska landslaget att han har förmågan att slå väsentligt bättre lag. Det gör att jag inte räknar bort Rosenborg BK alls här.

Förra säsongen spelade faktiskt dessa båda lag mot varandra i gruppspelet. Rosenborg BK tog en poäng, 1-1, borta men föll med hela 1-4 på hemmaplan. Men den här gången är min uppfattning att Rosenborg BK är ett bättre fotbollslag.

Målspel i EL-playoff

Det faktum att Europa League-playoff den här säsongen spelas i enkelmöten gör förutsättningarna lite annorlunda, och inte minst för Rosenborg BK är det en fördel när man nu får fördelen av att faktiskt spela på hemmaplan.

Det må vara folktomma läktare, men för PSV Eindhoven att spela i Norge i oktober är aldrig en dröm. Även om man vann så sent som för ett år sedan på precis samma plats.

Rosenborg BK har visat ganska bra form under hela det här kvalspelet, och vann en tung match mot turkiska Alanyaspor senast. Det gör att hoppet finns här.

PSV Eindhoven spelar alltid en målglad fotboll, och det gör att jag tror på en öppen historia här. Rosenborg BK har definitivt hittat ett eller två sätt att såra gästerna och det kan nog bli tal om en hel del mål.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger smeten hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 1 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: