Speltips Salzburg – Roma 16/2: Jämn drabbning

Axel Sjödin Publicerat: 16 februari 2023

Salzburg ställs mot Roma i en intressant drabbning i Europa Leagues utslagsrunda under torsdagen.

Salzburg - Roma

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är jämnt hos spelbolagen inför öppningsmötet mellan den österrikiska storklubben Salzburg och de regerande Conference League-mästarna Roma. De förstnämnda lyckades inte riktigt utmana Milan och Chelsea i sin Champions League-grupp, medan Roma med nöd och näppe lyckades avancera på andra plats efter Real Betis i sin Europa League-grupp i höstas.

Salzburg är ett lurigt lag med många duktiga spelare, vilket de inte minst visade genom att ta fem poäng på sina tre öppningsmatcher i Champions League i höstas. De höll både Chelsea och Milan till kryss, men i returen så blev motståndet för starkt, vilket gjorde att de föll ned till Europa League tillslut.

Den inhemska dominansen från Salzburgs sida är total och de ser ut att gå ännu en ligatitel till mötes, vilket är förväntat vid det här laget. Därmed så får de europeiska matcherna extra stor betydelse och de lär ha fullt fokus på att avancera mot den italienska storklubben i dubbelmötet.

De har några långtidsskadade spelare, men annars så är truppen intakt och i god form vad det verkar som, då de har fyra raka segrar i ligan och en lång svit som obesegrade.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har sett bättre ut under våren

Även Romas form har varit ganska bra sedan årsskiftet då deras enda förlust i ligaspelet har kommit mot ett oerhört formstarkt Napoli. I övrigt så har det mestadels varit trepoängare, som gjort att de klättrat upp på en topp fyra-position då de har klättrat förbi både Milan och Lazio i ligan.

Paolo Dybala, som var skadad under stora delar av hösten, har kommit igång med målskyttet, vilket har varit en stor faktor i Romas ökade poängskörd. Med en Tammy Abraham som inte alls lyckats den här säsongen så är det en profilerad målskytt som har saknats i José Mourinhos lagbygge. Som alltid så finns det såklart möjligheter till förbättringar, men Roma känns mer stabila än vad de gjorde under hösten där de ofta inte spelade särskilt bra.

Som vi alla vet så är Mourinho också en väldigt duktig cuptränare, vilket han inte minst visade förra säsongen då han tog Roma till sin första europeiska titel någonsin. Roma får trots allt ses som favoriter här, även om spelet lämnar mer att önska ibland. För 1.78 så spelar vi på att Roma vinner öppningsmötet, med pengarna tillbaka vid oavgjort.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma – Draw no bet
Odds: 1.78
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:45, torsdag 16 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo