Speltips Sevilla – Dinamo Zagreb 17/2: Lopeteguis dilemma

Axel Sjödin Publicerat: 17 februari 2022

Sevilla ställs mot Dinamo Zagreb i kvällens kanske mest ensidiga match från Europa League.

Sevilla - Dinamo Zagreb

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är en väldigt intressant sits som Julen Lopetegui sitter i just nu. För första gången på över ett årtionde så verkar Sevilla ha brutit sig in i den osårbara topp tre i den spanska ligan med både Barcelona och Atlético Madrid rejält försvagade. Inte nog med det så ser Sevilla faktiskt ut att ha en reell chans på titeln då de är det enda laget som realistiskt kan hämta ikapp Real Madrids försprång.

Den senaste helgen lyckades de krympa avståndet upp till Los Blancos med till fyra poäng igen och klubben befinner sig i en situation där de har en väldigt fin chans att skriva historia. Sevilla har bara sett bättre och bättre ut under de senaste säsongerna och med en av de äldsta trupperna i La Liga så kanske de inte får en chans som denna på mycket länge.

De har tagit sig igenom en tuff period med flera nyckelspelare borta på grund av COVID-19 eller spel i de afrikanska mästerskapen, men är fortfarande med i titelstriden och har förstärkt truppen med Anthony Martial och Tecatito Corona från Porto under januari.

Sevilla har en rätt bred trupp, men den lär nog inte hålla för att satsa på både ligan och Europa League där finalen råkar spelas på just Sevillas hemmaarena Sanchez Pizjuan i vår. Dinamo Zagreb lär de kunna besegra även ifall de roterar spelare, men för att gå längre än så kommer det att krävas tuffa val av Lopetegui.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dinamo Zagreb drog nitlotten

Gästerna ställs inför väldigt tuff uppgift då de ska försöka få med sig ett resultat hem från Sanchez Pizjuan. Arenan har varit en borg för Sevilla under säsongen där de har varit oerhört stabila och svårslagna.

Även Dinamo Zagreb är inblandade i en rätt jämn titelstrid, men då de ser ut att gå mot sin femte raka ligatitel så lär de nog knappast påverkas på samma sätt som Sevilla. De lär ha full fokus på ett prestigefyllt möte mot ett av Europas just nu bästa lag, men mycket pekar på att de kommer att gå lottlösa ändå.

Deras enda chans vore ifall Sevilla skulle rotera spelare väldigt mycket, men även då hade det nog blivit en tuff match på Sanchez-Pizjuan.

Sevilla har det bästa försvaret i La Liga under säsongen med bara 16 insläppta mål såhär långt. Det är inte ofta de bjuder sina motståndare på möjligheter hemma i Sevilla. Därmed spelar vi på att hemmalaget vinner utan att släppa in mål för lockande 2.15 hos 888sport. Vi får även hoppas på att Lopetegui inte väljer att rotera alltför mycket i sin backlinje.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner mot noll
Odds: 2.15
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: