Speltips Sevilla – Manchester United 20/4: Avgörs i Spanien

Axel Sjödin Publicerat: 20 april 2023

Sevilla har fått en väldigt bra chans till avancemang då läget är helt jämnt inför returen mot Manchester United på Ramón Sánchez-Pizjuán.

Sevilla - Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United såg ut att vara i full kontroll över dubbelmötet då Marcel Sabitzer prickade in både ett och två mål efter inom de första 20 minuterna av spel på Old Trafford. Få hade då kunnat ana hur den här matchen skulle sluta. Manchester United höll stabilt kvar i sin ledning under en lång tid, men under slutminuterna så skulle det bli två sena självmål som gör att det är helt jämnt inför returen i Spanien.

Det ska sägas att självmålen var svåra att avstyra för de som snöpligt skrevs in på fel sida målprotokollet. Olycksfågeln Harry Maguire fick återigen agera syndabock, men han spelade inte dåligt i övrigt. Vad som kanske var allra värst för Manchester United var att två av hans mittbackskollegor lyckades skada sig under mardrömsminuterna i slutet – Lisandro Martínez och Raphaël Varane fick båda lämna planen och nu är det Victor Lindelöf som de får förlita sig på bredvid Maguire i mittlåset. Duon stod dock för en bra insats i helgen mot Nottingham Forest, där svensken i synnerhet presterade väl.

Trots tappet framåt slutet och trots att returen kommer att spelas på bortaplan så är Manchester United fortsatt klara favoriter till avancemang. Det är inte konstigt då vi har sett United köra över spanskt motstånd hela vägen till kvartsfinal, men de hade nog gärna velat avgöra detta på Old Trafford.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sevilla har inte varit samma lag som tidigare år

För laget som har prenumererat på en Champions League-plats under de senaste åren så har det varit en katastrofsäsong i La Liga för Sevillas del. De har varit inblandade i bottenstriden under hela säsongen fram till nyligen, men nu har det börjat ljusna något för den spanska storklubben.

Efter ännu en trepoängare, den här gången borta mot Valencia, så är har åtta poäng ned till strecket där just Valencia befinner sig. De kan därmed andas ut lite och flytta fokus till Europa League – turneringen de har vunnit hela sex gånger.

Med tanke på spanjorernas historik i den här turneringen är det därmed dumt att räkna ut dem helt, men Manchester United har ofrånkomligen sett betydligt bättre ut i både liga- och Europaspel. Sevilla har tagit sig vidare genom att slå PSV och Fenerbahce med knapp marginal och har knappast bevisat sig mot motstånd av Manchester Uniteds kaliber.

För 2.08 gånger pengarna hos Betinia så spelar vi därmed på den raka tvåan här, då United trots allt var det bättre laget fram till de kaotiska slutminuterna senast också.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 20 april
TV: 
Stream:  viaplay logo