Speltips Sevilla – West Ham 10/3: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 10 mars 2022

Sevilla ställs mot West Ham i en av de mest intressanta åttondelsfinalerna i Europa League under torsdagen.

Sevilla - West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det börjar hetta till i Europa League då åttondelsfinalerna nu står för dörren. Sevilla tog sig hit genom att halka ned från Champions League och därefter ta sig förbi Dinamo Zagreb i utslagsomgången, medan West Ham har inväntat åttondelsfinalerna sedan i december där då säkrade förstaplatsen i sin grupp.

Man kan inte påstå att något av lagen är i toppform inför mötet, men det kommer att bli en intressant drabbning oavsett. Sevilla har efter en sämre period i ligan motvilligt fått acceptera att en eventuell titelstriden mot Real Madrid ser allt mindre trolig ut. Los Blancos har nu åtta poäng ned till jagande Sevilla som nu med gott samvete istället kan rikta blicken mot Europa League där finalen spelas på deras hemmaarena i vår.

Sevilla vann det stekheta Derbi Sevillano mot stadsrivalerna Real Betis för drygt en vecka sedan, men har utöver den vinsten inte haft mycket att visa upp under 2022. Av deras sju senaste ligamatcher har de bara vunnit två då de övriga fem har slutat i kryss. Det räcker inte för att utmana Real Madrid, särskilt då ingen match utöver derbyt har varit mot toppmotstånd.

De hade även vissa problem mot Dinamo Zagreb så de förlorade returen, men trots allt gick vidare med 3-2 sammanlagt. West Ham blir klart tuffare och frågan är om Sevilla kan hitta tillbaka till den väldigt höga nivå de höll under hösten.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiven har inte övertygat

West Ham har verkligen inte heller imponerat sedan årsskiftet och har tappat väldigt mycket mark i striden om Champions League-platserna i Premier League. Det kommer att vara väldigt tufft att ta ikapp Arsenal som har tre poäng mer och tre matcher färre spelade. Mycket pekar på att West Ham återigen för nöja sig med att slåss om Europa League-platser.

Precis som Sevilla så har The Hammers lämnat mer att önska sedan mitten av januari. De har vunnit två av sina sju senaste matcher i ligan – två 1-0-segrar mot Watford och Wolverhampton. Utöver det så har de haft problem att hävda sig och har inte haft någon skärpa framför mål.

Michail Antonio gjorde mål i 1-3-förlusten mot Southampton i FA-cupen för en vecka sedan, men har inte gjort ett enda mål i ligan sedan vinsten mot Crystal Palace på nyårsdagen. West Ham stod i alla fall för en fin insats, trots förlust, mot Liverpool i helgen då de föll med 0-1. Men deras problem med målskyttet kvarstår.

Sevilla är favoriter, men har inte levt upp till förväntningarna på senaste. Jag tror dock att Sevilla kan växa med stora matcher såsom de gjorde i derbyt och därmed spelar vi på hemmalaget kombinerat med ett spel på under 3,5 mål för 2.65 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla & under 3,5 mål
Odds: 2.65
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: