Speltips Shaktar Donetsk – Roma 18/3: Fullt ös

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2021

Det gamla uttrycket ”fullt ös, medvetslös” gör sig gällande inför mötet mellan Shaktar Donetsk och AS Roma i Europa League den här veckan.

Shaktar Donetsk - AS Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog var vi många som hade hoppats på lite jämnare möte i Rom när Shaktar Donetsk och AS Roma ställdes mot varandra för det första av två möten i Europa League-slutspelet. Men det var som att Shaktar Donetsk aldrig riktigt vaknade till liv i det första mötet.

Nu känns det som att AS Roma kan ha dödat spänningen totalt inför returmötet i Ukraina, med tanke på att AS Roma alltså vann med stabila 3-0 mot Shaktar Donetsk, och därmed satte sig själva i ett enormt bra utgångsläge inför returen.

Så sent som 2018 spelade dessa båda lag mot varandra i Champions League-slutspelets första runda, det vill säga åttondelsfinalen, där Shaktar Donetsk tyvärr åkte ut efter att ha gjort färre (0) bortamål än AS Roma i det dubbelmöte som slutade totalt 2-2.

Det finns revansch att utkräva, men det vi lärde oss den gången är att lagen i stort är ganska jämna. Det gör också att jag vill hävda att 3-0 i det första mötet blir lite missvisande.

Å andra sidan har Shaktar Donetsk visat flera gånger under säsongen att man är helt opålitliga. En ena matchen vinner man mot Real Madrid, på bortaplan, för att sedan klappa igenom mot betydligt sämre motstånd på hemmaplan. Det går inte att veta var man har Shaktar Donetsk, men inför den här matchen är det en styrka.

Plötsligt känns det som att Shaktar Donetsk är det lag som kan skaka liv i det som annars hade känts som ett dött lopp.

Shaktar Donetsk ökar

Shaktar Donetsk kommer med andra ord att gå stenhårt för att försöka vända det här och med tanke på att man vann helgens ligamöte med hela 4-0 har man visat att det går att vända på 3-0. I den bästa av världar är det ingen omöjlighet.

Shaktar Donetsk har med det sagt Taras Stepanenko borta med skada, samtidigt som Maksym Malyshev inte kan spela nu heller.

I bortalaget saknas tunga namn som Chris Smalling, jordan Veretout, Juan Jesus och Henrikh Mkhitaryan. Som bekant kan inte heller talangen Nicolo Zaniolo spela på ett bra tag.

Över 2,5 mål spelas nu till 1,79 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,79
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:55, torsdag 18 mars 2021
TV:  eurosportplayer logo
Stream:  eurosportplayer logo