Speltips Sheriff Tiraspol – Roma 21/9: Pressade gäster

Axel Sjödin Publicerat: 20 september 2023

Roma möter moldaviska Sheriff Tiraspol på bortaplan i Europa League-gruppspelets första omgång.

Sheriff Tiraspol - Roma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att ha förlorat förra årets final så tar Roma nya tag nu på torsdag i hopp om att ta sig vidare ur en ganska bekväm grupp. De är klara favoriter borta mot ett Sheriff som nätt och jämnt tog sig förbi Klaksvík i kvalet för att ta sig in i Europa League.

Det har varit en tung säsongsinledning för Romas del, där de bara tog en enda poäng på de tre inledande omgångarna. Särskilt förlusten mot Hellas Verona lär ha svidit för Romas del, men i helgen så tog de ut sin frustration på ett intet ont anande Empoli, som de körde över med hela 7-0.

Det lossnade med andra ord rejält för ett pressat Roma senast, och det är kanske en något lättad José Mourinho som leder sitt lag i Moldavien på torsdag. Roma har dock fortfarande mycket att bevisa, och allt annat än en seger borta mot Sheriff hade förmodligen hällt bensin på elden.

Mourinho är dock en mästare i cupsammanhang, vilket är en av få saker han kan stoltsera med under hans två säsonger i klubben. Hur det går i Europa League kommer med all förmodan att vara viktigt för Roma även i år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sheriff har varit med förr

Hemmalaget har i vanlig ordning inlett ligan på ett bra vis, och är klara favoriter till att kamma hem ännu en ligatitel även i år. De har prenumererat på inhemska ligatitlar under det senaste decenniet och har gott om erfarenhet ute i Europa vid det här laget.

Men hur man än vrider och vänder på det så är de ett klart svagare lag än vad Roma är, och de stötte också på en del problem i kvalet, både mot Maccabi Haifa och Klaksvík. De har varit betydligt starkare hemma på Sheriff Stadium, men mot ett beslutsamt Roma kommer de med all förmodan få det svårt att hävda sig, och de har verkligen oddsen emot sig på torsdag.

Roma lär dock inte ta ut sig för mycket då en viktig match väntar i ligaspelet i helgen, men jag tror ändå på bortalaget här. För 2.05 gånger pengarna kombinerar vi därmed den raka tvåan med ett spel på under 3,5 mål hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma & under 3,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:45, torsdag 21 september
TV: 
Stream:  viaplay logo