Speltips Sparta Prag – Celtic 26/11: Vinna eller försvinna

Simon Pålsson Publicerat: 26 november 2020

Det är vinna eller försvinna som gäller för både Sparta Prag och Celtic inför den fjärde omgången i Europa League den 26 november 2020. Eller är det så?

Sparta Prag - Celtic

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Ja, frågan är om det verkligen är vinna eller försvinna för Sparta Prag och Celtic inför den fjärde omgången i Europa League-gruppspelet.

Men utan att egentligen besvara frågan, som jag så smidigt ställt till mig själv här och nu, kan vi enkelt konstatera att varken Sparta Prag eller Celtic kan vara särskilt tillfreds med hur man har öppnat den här säsongen i Europa League.

Sparta Prag vann visserligen senast, borta mot just Celtic, men har i övrigt två raka förluster och det i ganska stor stil. Förlusten med hela 1-4 hemma mot Lille var en ordentlig väckarklocka och ett bevis på att man har en ganska bra bit upp på den här nivån.

I tabelltoppen har Lille sju poäng och AC Milan sex poäng, något som ställer tuffa krav på Sparta Prag och Celtic här. En förlust innebär med stor sannolikhet att drömmen om slutspel är död, åtminstone i princip, och det gör den här matchen så intressant.

Men hur ska man tolka att Sparta Prag vann med hela 4-1 på bortaplan senast? Är man så mycket bättre än skottarna? Jag tror att det var aningen missvisande, men som match beträffat kan vi nog lära oss en del av den. Full gas med andra ord.

Bra odds på målspelet

Sparta Prag har faktiskt en ganska lång skadelista inför den här matchen, efter att tidigare inte haft några problem med skador eller frånvaro på spelarna. Det fanns ett tag man hade fått in lite coronasmitta i laget, men just den problematiken är över nu.

I stället är det ett antal skador som gäckar inför den viktiga matchen mot Celtic. Ondrej Celustka, Michal Sacek, Adam Hlozek och David Hancko har kommit in på skadelistan. Men vad vi vet är att Lukas Stetina varit borta ett tag.

Det ser ut som att James Forrest är den enda spelare i bortalaget som missar matchen. I övrigt kan Neil Lennon formera precis den startelva som han önskar och det lär han behöva för att kunna göra ett bättre resultat här.

Det här är två lag som konsekvent spelar målrika matcher i Europaspelet. Celtic, som släppt in minst två mål i tre raka matcher, har spelat över linan över 2,5 mål tre gånger om i år. Sparta Prag har gjort samma sak, plus i de tre avslutande matcherna senast det begav sig ute i Europa. Det säger en hel del.

Över 2,5 mål spelas till 1,70 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,70
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:55, torsdag 26 november 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: