Speltips Sparta Prag – Milan 10/12: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2020

3-0 på San Siro och klasskillnad rakt igenom gruppspelet. Men det sista mötet mellan Sparta prag och AC Milan i Europa League kan ändå bli avslaget.

Sparta Prag - AC Milan

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


Det finns såklart alltid en fara med dessa slutspel, som inför den sista omgången riskerar att vara ganska döda och egentligen inte gälla någonting. Det gör att, sett över hela torsdagen, flertalet matcher blir avslagna och kanske inte så intressanta ur ett underhållningsperspektiv.

Det är precis det jag ser framför mig inför den sista omgången när Sparta Prag spelar hemma mot AC Milan, ett lag som man rimligen ska gälla som underdog mot. Senast lagen spelade mot varandra slutade det med förlust 3-0 och då var man aldrig nära att störa italienarna.

Det ska sägas att AC Milan kanske inte prioriterat, med motivation och glöd på spelarna, matcherna i gruppspelet lika högt som matcherna i Serie A. Tur är väl det med tanke på att man nu går som tåget i ligan, samtidigt som man redan är klara för slutspelet i Europa. Helt enkelt precis vad man kunde hoppas på.

Nu gäller alltså den sista matchen ingenting och min känsla den här gången, med flera offensiva tapp i båda lagen, är att det talar för ett målsnålt möte.

Rekar underspelet

Det är en minst sagt kännbar skadelista som man ska behöva ta i beaktande i hemmalaget inför den här matchen. Det är inte mindre än sex spelare som är borta med skador, där egentligen Lukas Stetina är den enda som varit borta länge och som man har räknat bort. Men lite nyare skador har nu uppkommit på tunga spelare som Borek Dockal, Matej Polidar och David Hancko. Tre spelare som ofta är med i startelvan. Vidare är även Michal Sacek och Libor Kozak borta från spel.

I bortalaget finns det också ett par tunga tapp och det stora namnet som inte kan spela är såklart Zlatan Ibrahimovic. Efter en liten muskelskada väntas han vara borta i ett par veckor, och det lär bli ett tapp för den italienska toppklubben. Men så här långt har man lyckats hantera det på ett ganska lovande sätt.

Dessutom har man nu Rafael Leao och Mateo Musacchio på sin skadelista inför det här mötet. Den förstnämnda har kanske inte fått det att lossna helt, men är en spelare som man tror mycket på.

Senast det begav sig vann AC Milan enkelt med 3-0 och då den här matchen inte gäller någonting för hemmalaget kan det mycket väl bli en ny bortavinst. Formen är också direkt svag hos Sparta Prag, som i helgen föll i derbyt mot Slavia.

Under 3,25 mål (asian) spelas till 1,65 gånger såsen hos bet365.

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian)
Odds: 1,65
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, torsdag 10 december 2020
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: