Speltips Sporting – Juventus 20/4: Öppen retur

Axel Sjödin Publicerat: 20 april 2023

Juventus har en skör ledning inför kvartsfinalreturen mot Sporting som spelas i Lissabon under torsdagskvällen.

Sporting - Juventus

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus vann med 1-0 på klassiskt Juventus-manér hemma i Turin, men det var långt ifrån någon självklar seger. Sporting var det bättre laget matchen igenom och lyckades också skapa flera vassa lägen som de borde ha förvaltat bättre. Istället så var det Juventus som lyckades pricka in matchens enda mål efter en kort stunds kalabalik i straffområdet.

Resultatet blev tillslut som väntat, men ser man till hur spelet såg ut så känns den här kvartsfinalen långt ifrån över och det finns absolut fog för oro i Turin. Wojciech Szczesny fick också kliva av planen i det första mötet och Mattia Perin har fått ta över i mål sedan dess, han stod dock för en imponerande dubbelräddning i öppningsmötet och skötte sig bra mot Sassuolo i helgen.

Juventus i stort verkar dock inte vara på topp för tillfället. De hade chansen att – trots poängavdraget – haka på i striden om Champions League-platserna då de gästade Lazio för två omgångar sedan, men det blev förlust i Rom och ytterligare en förlust hemma mot Sassuolo i söndags. Det var förvisso en något reservbetonad elva som Allegri valde att ställa upp med senast, men spelet har inte sett övertygande ut och frågan är om de hinner ladda om batterierna och studsa tillbaka i Lissabon på torsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sporting såg bättre ut i första mötet

Det var inte bara Juventus som valde att vila några spelare i helgen och blev straffade för det. Sportings tränare Rubén Amorim valde att vila en handfull spelare inför returen mot de italienska giganterna och åkte därmed på ett kryss hemma mot Arouca. Sporting har dock inte jättemycket att spela för i Primeira Liga i nuläget då de numera har sju poäng upp till Braga och den sista Champions League-platsen, samtidigt som det tidigare nämnda Arouca är hela 13 poäng bakom.

Det är fullt fokus på Europa League för båda lagen med andra ord, vilket lär bädda för en väldigt intressant retur i Portugal. Sporting såg som sagt mycket piggare ut i det första mötet och har mycket positivt att ta med sig inför det avgörande mötet. Det som saknades var egentligen bara målet – men det kan stå dem dyrt.

Sporting är i alla fall klara favoriter nu på torsdag, förmodligen större favoriter än vad de någonsin har varit mot Juventus. Med tanke på italienarnas lilla formsvacka så är det inte heller konstigt, men de tenderar att vara snabba på att studsa tillbaka så 1X2-marknaden känns väldigt lurig i nuläget. Allegri lär slå vakt om sin ledning och jag tror att ett spel på att båda lagen inte gör mål kan vara ett bra spel för de 1.86 gånger pengarna som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 20 april
TV: 
Stream:  viaplay logo