Speltips Sturm Graz – Real Sociedad 21/10: Måstematch

Martin Efvergren Publicerat: 21 oktober 2021

Real Sociedad har inlett Europa League med två kryss och är i behov av en seger mot gruppens jumbo Sturm Graz. Matchen spelas torsdagen den 21 oktober 2021 med avspark kl 21.00.

Sturm Graz – Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Europa Leagues grupp B toppas av PSV Eindhoven och Monaco som båda tagit fyra poäng på två matcher. Real Sociedad är efter två oavgjorda matcher två poäng efter medan Sturm Graz har kammat noll.

Sturm Graz slutade på tredjeplats i den österrikiska ligan förra säsongen. Salzburg vann då ligan överlägset och den här säsongen ser ut att kunna bli något liknande.

Sturm Graz har dock kopplat grepp om andraplats. Med 23 poäng efter elva spelade matcher är man tvåa med åtta poäng ner till trean Wolfsberger samtidigt som man har åtta poäng upp till Salzburg.

Sturm Graz tog sig till Europa League via kvalspel men har inte lyckats hävda sig i gruppspelet så här långt. Man inledde med att förlora med 1-0 borta mot Monaco och senast blev det torsk med hela 4-1 hemma mot PSV.

Real Sociedad föll i La Liga-premiären mot Barcelona men därefter har man inte förlorat, varken i ligan eller Europa League. Den tio matcher långa sviten ger att man toppar La Liga för tillfället men med en match mer spelad än konkurrenterna bakom.

Att man är obesegrade i Europa League innebär dock inte att utgångsläget är det bästa eftersom båda matcherna har slutat oavgjort. Alexander Isak gjorde sitt enda mål för Real Sociedad hittills den här säsongen i bortamötet mot PSV som slutade 2-2. I den senaste EL-matchen spelade man sedan 1-1 hemma mot Monaco.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Real Sociedad

Utan att glänsa och utan att Alexander Isak, eller hans namne Sörloth för den delen, har gjort ett enda ligamål så är Real Sociedad i topp i La Liga efter nio spelade matcher. Framförallt har man varit solida bakåt och fyra av lagets sex segrar har slutat 1-0.

Nu är förutsättningarna för både Real Sociedad och Sturm Graz att man helst bör vinna den här matchen. Framförallt gäller det ju hemmalaget men inte heller Real Sociedad lär vara speciellt nöjda med ett kryss.

Det skulle kunna innebära att det blir en öppen matchbild men det blir sällan det när Real Sociedad är inblandade. De är i grunden inget defensivt inriktat lag men de är väldigt välorganiserade både i offensiv och defensiv riktning. Fakta är att det gjorts under 2.5 mål i 8 av lagets 11 tävlingsmatcher den här säsongen. Värt att beakta är också att man, bland annat, har viktige Mikel Oyarzabal på skadelistan.

I Alexander Isak har man sparkapital och när det väl lossnar för honom kan det blir riktigt bra. Real Sociedad står som favoriter till omkring 1.55 gånger insatsen och man bör förstås kunna se till att vinna den här matchen.

Som läget är nu är det emellertid minst lika mycket som talar för att även den här matchen kommer bli relativt målsnål. Sturm Graz gick på en mina hemma mot PSV senast och jag tror inte man kommer bjuda på lika mycket den här gången.

Bäst spelvärde finner jag i spelet under 3 mål (asian handicap) till 1.73 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.73
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, torsdag 21 oktober 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: