Speltips Tottenham – Royal Antwerp 10/12: Sprakar inte

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2020

Det finns inte mycket som talar för målfest när Tottenham Hotspur spelar hemma mot Royal Antwerp i Europa League den 10 december.

Tottenham - Royal Antwerp

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Efter fem spelade omgångar i Europa League-gruppspelet kan man enkelt konstatera att det engelska storlaget Tottenham Hotspur kanske inte helt och fullt tagit den här turneringen på största allvar, eftersom man på fem omgångar bara har tio poäng.

Med det sagt kommer det att räcka för att man ska ta sig vidare till slutspelet, och det får ändå anses vara godkänt. Dessutom har man nu chansen att vinna gruppen om man vinner hemma mot Royal Antwerp i den sista omgången.

Men faktum är att det var Royal Antwerp som man förlorade mot senast i det här gruppspelet, med 1-0 på bortaplan. Det var en direkt oinspirerad insats av ett lag som i övrigt imponerat under säsongsinledningen.

Med viktiga matcher som kommer kommande tid kan det bli att José Mourinho vilar Harry Kane och/eller Heung-min Son, som är lagets två viktigaste spelare, inte minst när de båda spelar tillsammans.

Känslan på det hela taget är att inget av lagen kommer att spraka, eftersom matchen egentligen inte gäller så värst mycket, och att båda är hyfsat nöjda med situationen nu. Tottenham Hotspur tar nog gärna revansch på Royal Antwerp, men man går inte över lik för att göra det.

Aningen avslaget möte

Tottenham Hotspur har Erik Lamela på sin skadelista och det ser inte ut som att han kommer in i spel igen på ett tag. Men det är högst tveksamt om han verkligen hade varit aktuell för spel här. Joe Rodon står utanför truppen, medan Tanguy Ndombele inte är tillgänglig än på ett tag. Vad det verkar. Han ska dock vara tillbaka i träning och väntas kunna spela inom kort.

I bortalaget har man Matheus och Sander Coopman på sin skadelista, och det gör att huvudtränaren Ivan Leko nu kan formera liknande startelva som senast. Det är alltså inga större tapp som gäller för belgiska Royal Antwerpen.

Om vi ser till läget i truppen behöver Tottenham Hotspur gå för vinsten för att undvika svårare lottning i slutspelet och på hemmaplan tror jag att man vågar göra det.

I helgen väntar ett möte med Crystal Palace, men det kräver inga större beaktanden eftersom det inte handlar om någon lång resa eller liknande som spelarna behöver ha i benen.

Under 3,5 mål spelas med det sagt till 1,69 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,69
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, torsdag 10 december 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: