Speltips Union Berlin – Ajax 23/2: Fördel hemmalaget

Axel Sjödin Publicerat: 23 februari 2023

Efter ett mållöst öppningsmöte så avgörs dubbelmötet mellan Union Berlin och Ajax i den tyska huvudstaden på torsdag.

Union Berlin - Ajax

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På förhand så får detta ses som ett av de mest spännande mötena i Europa Leagues utslagsrunda, inte minst då Union Berlin har stått för en väldigt fin säsong i Bundesliga. Det första mötet i Nederländerna slutade mållöst och nu har alltså Union Berlin chansen att avgöra detta på hemmaplan.

Trots att ett kryss borta får ses som ett ganska bra resultat så lär Union inte vara särskilt nöjda med att bara ha fått med sig ett kryss från den matchen. Den var ganska chansfattig på det hela taget, men det som skapades stod tyskarna för. De hade några vassa målchanser och ett bortdömt mål och borde nog ha lyckats knipa segern sett till spelet, även om det var Ajax som dominerade bollinnehavet.

Union Berlins styrka ligger i defensiven och de har inte några större problem med att låta ett spelförande lag som Ajax kontrollera bollen. De har visat sig oerhört svårslagna och har haft en otrolig utveckling under de senaste säsongerna, där de till och med ligger på samma poäng som ligaledarna Bayern München inför den kommande omgången.

Svackan inför VM är numera bortglömd och Union har, mot förväntningarna, lyckats studsa tillbaka på ett väldigt fint sätt igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ajax har kommit igång under Heitinga

För Ajax del så har säsongen inte alls sett lika ljus ut då de haft en ganska tung höst med Champions League-uttåg och motgångar i ligaspelet. Utifrån deras egna höga standard så har det inte varit godkänt och tränare Alfred Schreuder fick tillslut packa sina väskor.

Sedan John Heitinga tog över tränaruppdraget i slutet av januari så har det dock sett helt annorlunda ut. Från att ha inlett året med fyra raka matcher utan vinst så har det nu blivit fem raka vinster i ligan och de har skjutit upp som en raket i Eredivisie. De är nu bara tre poäng bakom serieledarna Feyenoord, men de såg inte lika övertygande ut mot Union förra torsdagen som de har gjort i ligan.

De hade uppenbara problem med att komma igenom den starka tyska defensiven, även om de har öst in mål under de senaste matcherna mot holländskt motstånd. Union Berlin har dessutom varit oerhört starka hemma på Stadion An der Alten Försterei, vilket gör att favoritskapet för hemmalaget inte är särskilt förvånande.

Union är som sagt väldigt svårslagna hemma och därför grundar vi vårt kombinationsspel med en dubbelchans 1X kombinerat med under 3,5 mål för 1.73 hos Lucky Sports. Det är ofta tillknäppta matcher när Union spelar och Ajax har inte något dåligt försvar de heller.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, torsdag 23 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo