Speltips Union SG – Leverkusen 20/4: Skrällchans

Axel Sjödin Publicerat: 20 april 2023

Royale Union Saint-Gilloise fortsätter att överraska i Europa och det är nu helt jämnt inför returen hemma mot Bayer Leverkusen.

Union SG - Leverkusen

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den forna belgiska storklubben, som hade varit borta från högstaligan under flera decennier, har gjort en explosionsartad comeback. De slutade tvåa i den belgiska ligan som nykomlingar i fjol och utmanar om titeln även i år – samtidigt som de balanserar det med Europaspel. Det är en helt otrolig utveckling och nu har de en gyllene chans att slå ut Bayer Leverkusen och ta sig till en semifinal på torsdag.

Union SG lyckades toppa gruppen i höstas över Malmö, Braga och Bundesligas sensationslag Union Berlin. De lyckades även slå ut just Union Berlin senare i åttondelen efter att ha kryssat borta i Tyskland och därefter vunnit med klara 3-0 hemma i Belgien.

Union Berlin har varit ett bättre lag än vad Bayer Leverkusen har varit i Bundesliga i år, men den senare kan mycket väl vara tuffare att möta ute i Europa då de lär prioritera turneringen högre på grund av tabelläget.

Leverkusen var också det bättre laget i det första mötet, även om Union SG har bevisat sedan tidigare att de är väldigt effektiva och inte behöver många chanser för att göra mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leverkusen känns något överskattade hos spelbolagen

Champions League-båten har förmodligen seglat för Leverkusens del, vars bästa chans att nå ut till fotbollens finrum nu är genom Europa League. De har haft svackor tidigare, men är i ganska fin form nu under våren, vilket har gjort att de har kunnat klättra i tabellen och ta sig långt ute i Europa. Sammanlagt så har de nu elva raka matcher utan förlust, där lejonparten har varit segrar.

De kom undan ganska lindrigt i den senaste omgången mot ungerska Ferencváros, men har också hunnit slå ut Monaco i utslagsrundan på deras väg till kvartsfinalen så de har inte fått någon gratisbiljett. Leverkusen gäller hursomhelst som ganska klara favoriter inför returen, trots bortaplan.

Leverkusen är såklart ett mycket större namn än vad Union Saint-Gilloise är och det spelar förmodligen en stor roll när det kommer till oddsen på 1X2-marknaden. Även om Leverkusen var det bättre laget i Tyskland så fick vi se en snarlik situation i Union SG:s möte mot Union Berlin, där motståndet var klart bättre i Tyskland, men Union fick med sig ett kryss och när de sedan spelade i Belgien så var det inget snack. Torsdagens match känns väldigt öppen och därmed lockar också oddsen på det underskattade belgiska hemmalaget. Vi spelar således på en rak etta för lockande 3.66 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Union SG vinner
Odds: 3.66
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 20 april
TV: 
Stream:  viaplay logo