Speltips Villarreal – Manchester United 26/5: Europa League-final

Simon Pålsson Publicerat: 26 maj 2021

Onsdagen den 26 maj 2021 bjuder på final i Europa League mellan Villarreal och Manchester United. Matchen spelas på Gdansk Stadium i Polen.

Villarreal - Manchester United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En märklig europeisk fotbollssäsong ska nu summeras med två matcher, en final i Europa League och en final i Champions League. Då vet vi vilka lag som blir europeiska mästare och vilka lag som kommer att spela i Europa redan till sommaren eller hösten igen.

Först ut är som väntat Europa League-finalen, som trots allt blir den match som hamnar lite i skymundan en sådan här vecka. Men när det är lag som Villarreal och Manchester United som gör upp är det ändå en ganska kittlande tillställning som väntar.

Gdansk Stadium i Polen står värd för matchen. Det är en arena som stod värd för fyra matcher i EM 2012 och som håller hög klass som arena. Den tar betydligt mer än 9 500 åskådare, men det är så många som får se matchen på plats i år.

Det är klart att det här gör saker och ting lite annorlunda än vad lagen är vana vid, efter närmast en hel säsong utan publik. Däremot kommer inte knappa 10 000 personer att sätta en så stor prägel på matchen att det blir en faktor som vi väger in jättemycket på förhand.

Startelvor i Europa League-finalen

Det är inte helt enkelt att veta sig hur lagen formerar sina lag inför den här finalen, men en viktig sak att ha med sig är såklart hur skadesituationen ser ut i Villarreal respektive i Manchester United. Det är också säsongens allra sista match innan flertalet spelare som ska spela finalen åker iväg med sina landslag för att ladda upp inför EM 2021.

Villarreal: Vincente Iborra är skadad, medan Samuel Chukwueze och Juan Foyth är uppskrivna som oklara kort på förhand. Men det är två spelare som inte har spelat särskilt mycket på slutet och som troligen tvingas stå över.

Manchester United: Anthony Martial och Phil Jones kan inte spela matchen. Troligen kommer även Harry Maguire att ställas vid sidan om då han har fortsatta skadeproblem. Det verkar också som att han ges chansen att vila upp sig inför EM 2021.

Odds på Europa League-finalen

Villarreal har imponerat under Europasäsongen och är nu framme vid klubbens allra första final någonsin. Då räknar vi med alla stora finaler både i Spanien och ute i Europa. Däremot har man en tränare som har vunnit turneringen tre gånger om med Sevilla.

Unai Emery vann Europa League åren 2014, 2015 och 2016, innan han också spelade final med Arsenal för två säsonger sedan. Den gången föll han dock på målsnöret.

Manchester United har en hyfsat stark säsong bakom sig hemma i ligan, men man tog ingen inhemsk cuptitel och behöver vinna Europa League för att kröna säsongen med en titel. Däremot är man redan klara för Champions League. Det är inte Villarreal, varpå man gärna vinner Europa League och tar sig dit den vägen.

Villarreal är väldigt svårslagna ute i Europa och har fyra raka kryss mot Manchester United. Dessutom har man fyra raka hållna nollor mot engelsmännen. Samma sak gäller egentligen för Manchester United, då fyra matcher (2005 och 2008) i rad har slutat 0-0.

Spelar det någon roll nu? Det är inte omöjligt. Men just den här gången tycker jag att lagen har sina styrkor i offensiven.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,60 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,60
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 26 maj 2021
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: