Speltips West Ham – Backa Topola 21/9: Stark defensiv

Axel Sjödin Publicerat: 21 september 2023

Fjolårets Conference League-mästare West Ham ställs mot Backa Topola i Europa Leagues första gruppspelsomgång.

West Ham - Backa Topola

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots en undermålig säsong i Premier League förra året så lyckades West Ham säkra internationellt spel genom att slå Fiorentina i Conference League-finalen i somras. Det var en stor bedrift för en klubb som West Ham, och de lär återigen försöka utmana om att gå hela vägen, särskilt med den erfarenhet som de fick med sig från förra säsongen.

Ett lag som helt och hållet saknar erfarenhet i dessa sammanhang är serbiska Backa Topola, som gör sin första gruppspelsmatch i Europa någonsin nu på torsdag. De lyckades sensationellt nog knipa andraplatsen i den serbiska ligan i fjol och har tagit en tidig serieledning efter en drömstart på säsongen.

Efter sju omgångar har de sex segrar och ett oavgjort resultat, vilket kom mot topplaget Partizan. Men även om de bevisligen är i väldigt fin form så skiljer sig kvaliteten på motståndet något mot West Ham. Backa Topola blev överkörda av Braga i Champions League-kvalet i början av augusti. De förlorade med totalt 1-7 i dubbelmötet och klasskillnaden lär med all förmodan bli uppenbar även i London.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Imponerande inledning av West Ham

West Ham har nämligen även de inlett säsongen på ett väldigt imponerande vis. De befinner sig i dagsläget på sjätte plats i Premier League efter att ha slagit både Chelsea och Brighton bland annat. Deras enda förlust kom i den senaste omgången mot Manchester City, där de faktiskt ledde i halvtid, men där de regerande mästarna lyckades vända och vinna i andra halvlek.

En förlust mot City är det i alla fall lätt att ha överseende med, och West Ham har onekligen sett mycket bättre ut än under fjolåret. Deras främsta styrka såhär långt har emellertid varit defensiven och omställningarna, de hade inte alls mycket boll mot varken Chelsea eller Brighton, men såg trots allt livsfarliga ut när de väl vände mot motståndarmålet. Kontringar lär de inte få särskilt mycket utrymme för mot Backa Topola dock, och det ska bli intressant att se hur West Ham hanterar en väldigt annorlunda matchbild.

Defensivt har de som sagt sett väldigt bra ut i alla fall, och jag har svårt att se att serberna ska kunna hota dem allt för mycket. Spelet på att West Ham vinner utan att släppa in mål ser således ganska lockande ut för de 1.69 som Betinia erbjuder. Spelbolagen är i alla fall rörande överens om att West Ham ska lyckas ta detta utan några större problem.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham vinner mot noll
Odds: 1.69
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 21 september
TV: 
Stream:  viaplay logo