Speltips West Ham – Frankfurt 28/4: Europa League

Axel Sjödin Publicerat: 28 april 2022

West Ham välkomnar Frankfurt till Londons Olympiastadion för öppningsmötet i Europa League-semifinalen på torsdag.

West Ham - Frankfurt

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta förväntas bli den jämnare av de två semifinalerna och det råder ingen tvekan om att båda klubbarna har fullt fokus på Europa League under återstoden av säsongen. West Ham är dock alltjämt favoriter, inte minst i öppningsmatchen som spelas i London.

The Hammers form på senaste har knappast varit den bästa, de har halkat efter lite i tabellen där en Champions League plats är utom räckhåll numera. Deras enda chans att nå Europas finrum är genom Europa League och titeln i sig hade såklart varit historisk för en klubb som West Ham.

De roterade en del spelare inför mötet med Chelsea tidigare i helgen för att få ut det mesta av truppen nu på torsdag. Det slutade med en 0-1-förlust mot Chelsea efter ett sent avgörande, och dessförinnan hade kryssat hemma mot Burnley.

Men det är insatsen i Europa som betyder något nu och där stod de för en väldigt fin insats senast mot Lyon då de vann med 3-0 nere i Frankrike. Inför matchen mot Frankfurt har de dessutom tillbaka Aaron Cresswell som var avstängd senast och lär ha höga förhoppningar om ett gott resultat i öppningsmatchen.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frankfurt har överkommit tuffa utmaningar

Likt för West Ham så är det Europa League som gäller för Frankfurts del. De är ute ur den tyska ligacupen och är helt avhängda från att nå Europaplatserna i Bundesliga. I ligan har de inte vunnit på deras sex senaste matcher och under hela säsongen har de harvat omkring runt mitten av tabellen.

Men ute i Europa så har de lyft sig när det har behövts. De har verkligen inte haft någon lätt väg hit då de först slog ut Real Betis efter ett avgörande i den 121:a minuten i returen. Därefter trodde nog många att det skulle ta slut mot ett Barcelona som verkade vara i toppform, men katalanernas ånga tog slut lagom inför returen där Frankfurt stod för en otroligt fin insats på Camp Nou och vann med 3-2.

Det ska också påpekas att de ledde hela matchen igenom och hade 3-0 inför tilläggstiden där Barcelona plötsligt slog till två gånger om. Med de spanska giganterna borta så är turneringen vidöppen och Frankfurt har visat att de inte ska underskattas. Tyvärr så åkte Evan N’Dicka på ett rött kort i den sista match och är tillsammans med Kristijan Jakic avstängd inför mötet i London.

West Ham är klara favoriter inför matchen, men Frankfurt har presterat bra på bortaplan såhär långt och kan hota om de ges chansen. Vi spelar på att båda lagen gör mål här för 1.80 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: