Speltips Young Boys – Ajax 18/3: Avslaget

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2021

Ajax har redan dödat spänningen i Europa League-åttondelsfinalen mot Young Boys, där returmötet spelas torsdagen den 18 mars 2021.

Young Boys - Ajax

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ett återkommande tema den här säsongen i Europa League-slutspelet med matcher vars spänning är död redan efter det första mötet. Lite synd är det för oss neutrala åskådare, men det faktum att det spelas åtta parallella matcher gör att det ändå går att ratta in kanalen för en match som gäller någonting.

För många blir det nog inga minuter i tv-soffan framför mötet mellan Young Boys och Ajax. Anledningen? Matchen är i stort sett redan död inför returen i Schweiz.

Young Boys gick in med gott gry till det första mötet och hade viss förhoppning om att tappen i Ajax skulle vålla problem för nederländarna, men det är ingen skarpare analys som behövs för att konstatera att det inte spelade någon som helst roll för Ajax.

Faktum är att Ajax dominerade stort från start och rättvist vann matchen med hela 3-0. Det gör inte bara att man i princip har dödat det här dubbelmötet redan nu, det innebar också att man gav Young Boys en rejäl knäpp på näsan. Ett slags wakeup-call som bevisade att schweizarna har mycket kvar att jobba på.

Ajax är det bättre laget

Vinsten hemma mot Young Boys senast var den fjärde i rad för Ajax, som har sett dödligt effektiva ut i Europa League den här säsongen, och som även i sextondelsfinalen gjorde precis som man ville. Det är ett imponerande lagbygge, trots att man har fått stuva om i truppen den här säsongen också.

Det man ska ha med sig är att Ajax återigen saknar sin målvakt André Onana här och att anfallaren Sebastien Haller inte får spela i Europa den här säsongen. Samma sak gällde inför första mötet med Young Boys och då spelade det ingen roll.

I hemmalaget är Mohamed Ali Camara, Esteban Petignat, Christopher Martins, Ulisses Garcia och troligen även David von Ballmoos borta med skador. Som om det inte vore nog med allt det här kommer inte heller Michel Aebischer att kunna spela då han är avstängd.

I bortalaget Ajax vilas nog. Perr Schuurs, som blir avstängd vid nästa gula kort ute i Europa League.

Under 3,5 mål spelas till 1,64 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,64
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, torsdag 18 mars 2021
TV:  eurosportplayer logo
Stream:  eurosportplayer logo