Speltips Zalgiris Vilnius – Häcken 10/8: Upp till bevis

Axel Sjödin Publicerat: 10 augusti 2023

BK Häcken fortsätter sitt Europaäventyr i Europa League-kvalet där de ställs mot litauiska Zalgiris Vilnius.

Zalgiris - Häcken

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Som enda svenska lag som ännu inte har missat chansen på spel i Europa så ligger det på Häcken att försöka rädda Sverige från en rankingmässig katastrof i år. Trots praktfiaskot mot Klaksvík så gäller Häcken som ganska klara favoriter i dubbelmötet mot Zalgiris, och bör kunna få med sig ett bra resultat från öppningsmatchen i Vilnius på torsdag.

Häcken har som bekant sålt av ett par nyckelspelare under sommaren, där Bénie Traoré framförallt har varit det största tappet. Möjligtvis hade han kunnat göra skillnad mot Klaksvík sist, men sedan uttåget ur Champions League-kvalet har Häcken i alla fall valt att rusta upp truppen med två tunga nyförvärv. Anfallaren Srdjan Hrstic har hämtats in från serbiska Spartak för stora pengar och Ishaq Abdulrazak, som gjorde det bra i Norrköping i fjol, har återvänt till allsvenskan i Häckentröjan.

Det är spännande nyförvärv som ska kunna kliva in och leverera direkt för att stärka Häckens trupp, och kanske får vi chansen att se dem redan nu på torsdag. Då Häcken inte spelade en match i helgen så har de haft en dryg vecka på sig att fokusera på torsdagens möte, där de måste kunna leverera bättre än vad de gjorde sist.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Zalgiris har satt käppar i svenska hjul förr

Zalgiris kommer dock inte att bli ett lätt motstånd, som många minns så slog de ut Malmö ur Champions League-kvalet förra året och i år föll de med uddamålet i ett dubbelmöte mot Galatasaray. Turkarna dominerade matchbilden i båda matcherna, men fick nöja sig med ett kryss i Litauen och en 1-0-seger på hemmaplan.

Zalgiris är med andra ord inte ett lag som Häcken förväntas köra över, även om de bör vinna med tanke på motståndarnas begränsade resurser och den låga status som litauiska ligan trots allt har. Zalgiris har inte heller en riktigt lika bra säsong som de har haft under senare år då de dominerat den inhemska ligan, nu är de istället sex poäng bakom ligaledarna Panevezys med en match mer spelad.

De var även i farten i helgen då de hade ännu ett toppmöte i den litauiska ligan som de inte lyckades gå segrande ur. Häcken har därmed kanske en liten fördel genom att vara mer utvilade, men de ska kunna vinna en match som den här oavsett.

Häcken har mer kvalitet än motståndet på torsdag och jag tror att de känner att de har en del att bevisa efter deras senaste fiasko. Det kommer inte att vara samma matchbild som mot Klaksvík, och uppenbart gör den färöiska klubben något väldigt rätt när de dessutom har slagit ut Ferencvaros och nu har vunnit öppningsmötet mot Molde dessutom. Vi spelar på att Häcken vinner på torsdag för 2.15 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 2.15
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, torsdag 10 augusti
TV: 
Stream:  Sportbladet+