Europatipset 20/5: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 20 maj 2018

Söndagens Europatips må ha mest fokus på svensk fotboll men det finns ändå gott om spelvärde och felstreckade matcher på kupongen. Nio matcher hämtas från Sveriges tre högsta divisioner, där Stockholmsderbyt Hammarby mot AIK står ut. Övriga fyra fajter tas från avslutningsomgången i Serie A. Hetaste mötet där står mellan Lazio och Inter som är en direkt avgörande match om vilket lag som får spela Champions League nästa säsong. 3,5 miljoner i jackpot finns det dessutom att tampas om.

Spelstopp: 14.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Hammarby – AIK 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kupongen inleds med ett stekhett Stockholmsderby. Hammarby har gjort en fantastisk säsong hittills och tagit galna 25 poäng på nio matcher. Dock känns det som Bajen haft en hel del flyt, speciellt mot slutet. Både mot Örebro och mot Malmö FF kunde de vända underlägen efter att motståndarna fått röda kort. Jeppe Andersen drog på sig ett gult kort senast och är avstängd här. AIK är också obesegrade men ligger sex poäng efter då de kryssat en hel del. Blir det nio poäng efter denna match kan det vara för mycket att hämta in. Gnaget är dock tyngre trots flera tunga skador. Det finns mest värde i tvåan och då ska den streckas först, men gardera tidigt. Derbyn brukar vara jämna tillställningar. X2 räcker!

2. Malmö FF – Häcken 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Malmö FF sparkade Magnus Pehrsson och genast såg det betydligt bättre ut. De regerande mästarna från Skåne var på väg mot en viktig trepoängare när mittbacken Lasse Nielsen blev utvisad. Efter det kunde stockholmarna avgöra den tillställningen. Det var Malmös tredje raka förlust i Allsvenskan. Häcken har fått upp tempot och gjort 8-0 på sina två senaste matcher. De brukar dessutom trivas i Malmö. De himmelsblå har bara vunnit en av sina sju senaste hemmamatcher mot Hisingslaget. Det finns klart mest värde i tvåan och då ska streckningen utgå från höger.

3. Värnamo – Halmstad 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Värnamo kommer från två raka 0-0 matcher. Det är inte så överraskande då smålänningarna är det lag som gjort minst antal mål hittills i Superettan. På hemmagräs tar Värnamo de flesta av sina poäng. Förra säsongen spelade de 7-5-3 på hemmaplan. Alexander Henningsson är avstängd här. Halmstad har kommit igång med två raka segrar men hade rejält med tur senast mot GAIS då de stundtals var utspelade. Trots det streckas hallänningarna fruktansvärt högt här. Det köpes inte alls. Ettan är en intressant chansspik!

4. Helsingborg – Örgryte 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Söndagens hetaste möte i Superettan ska spelas på Olympia där storklubbarna Helsingborgs IF och Örgryte IS ska göra upp. ÖIS har fått en flygande start på säsongen och leder serien på 19 poäng efter sina sjua första matcher. Här saknar de viktiga Anton Lans som är avstängd. Helsingborg gick mot seger senast mot Landskrona men släppte in ett blytungt mål på övertid. Med åtta poäng upp till ÖIS behöver skåningarna vinna här för att inte halka efter för mycket. Det finns det stora chanser till att de också lyckas med. Ettan är en tänkbar spik.

5. Cagliari – Atalanta 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Den sista omgången av Serie A ska spelas och det är ett riktigt getingbo kring nedflyttningsstrecket. Fem lag försöker undvika att följa med Verona och Benevento ner till Serie B. Cagliari är ett av dessa. Inför den sista matchen har de en poäng ner till Crotone under strecket. Atalanta är i praktiken klara för kvalspel till Europa League men vill de gå rakt in i gruppspelet krävs det vinst här samtidigt som Milan tappar poäng. Här saknar det blåsvarta Bergamo-laget avstängda Toloi samt skadade Petagna och Spinazzola. Cagliari har å sin sida Joao Pedro avstängd. Båda lagen har motivation och då är Atalanta starkare. Finns tvåan under 40 procent är det en tänkbar spik.

6. Lazio – Inter 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Inför den sista omgången av Serie A skiljer det tre poäng mellan Lazio och Inter till hemmalagets fördel. Men då inbördes möten räknas före målskillnad i denna serien, och det första mötet mellan lagen slutade oavgjort, går Inter om Lazio vid vinst här. Formen är tveksam hos båda lagen. Det ljusblåa hemmalaget kommer från två raka oavgjorda matcher medan det blåsvarta bortalaget har förlorat två av sin tre senaste fajter. Detta är helt öppet och då ritas hemmalaget dit först. De har trots allt tio raka seriematcher utan förlust. Ettan streckas dock för hårt och ska garderas omgående.

7. Milan – Fiorentina 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

I Milano kämpar Milan för att hålla kvar vid sin Europa League-plats medan Fiorentina försöker nå kval till samma turnering. Den chansen är dock minimal då det krävs att Viola hämtar in sju plusmål på Atalanta i den sista omgången. Viss risk för ett uppgivet bortalag här som förlorade senast mot Cagliari. Jordan Veretout blev utvisad i matchen mot Cagliari och är avstängd här. Hos hemmalaget är både Montolivo och Borini avstängda samtidigt som Conti är skadad. Då Rossoneri har en högre motivationsfaktor tippas ettan först. En streckning över 60 procent är dock inte motiverad. Gardera!

8. Sassuolo – Roma X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Roma har säkrat sin plats i nästa års Champions League och har nu bara en sak till att spela för. Det är att bli bäst i stan. Lazio är två poäng bakom och då Roma har bättre inbördes möten räcker kryss här för att säkra tredjeplatsen i tabellen. Här saknar de dock viktiga mittfältsdynamon Radja Nainggolan som är avstängd. Sassuolo har säkrat en mittenplacering efter en riktigt stark avslutning. De grönsvarta har faktiskt vunnit fyra av sina senaste fem matcher och inte förlorat på hemmaplan sedan februari. Trots det streckas tvåan stenhårt. Det finns klart mest värde i att spela 1X istället. Alla tecken på större.

9. Karlslund – Nyköping 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kupongen avslutas med Division 1 och först ut är den norra serien. Nykomlingarna Karlslund har fått en riktigt tung start på säsongen med fyra raka förluster. Två poäng på sex matcher gör att de ligger under strecket. Nyköping kom fyra förra säsongen och hoppades på något liknande under 2018. Säsongen har dock börjat svagt även för dem. Sex poäng på sex matcher och två raka förluster är inte mycket att skryta om. Bortalaget får bära favoritskapet i detta ångestmöte. X2 på större system.

10. Syrianska – Umeå X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

I mitten av tabellen hittar vi Syrianska och Umeå. Med åtta poäng var står det lite och väger vart denna säsong ska ta vägen för dessa två lag. Syrianska har bara tagit en poäng på sina tre hemmamatcher men mött tufft motstånd. Samtidigt har Umeå bara en bortapoäng. Det är väldigt svårt att skilja dessa två lag åt men det har inte tipparna några problem med som streckar ettan en bra bit över 60 procent. Då känns det bättre att börja med krysset. På större system spelas 1X trots allt.

11. Västerås – Assyriska 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Västerås har kraftsamlat för att ta sig upp till Superettan. Efter sex matcher har de grönvitrandiga tagit maximala 18 poäng med en målskillnad på 14-2. På hemmaplan har de än så länge inte släppt in ett enda mål. Assyriska är också ett lag för toppen och har tio poäng på sina sex spelade matcher. På bortaplan läcker de dock ordentligt och har släppt in åtta mål på tre fajter. Västerås är flera nummer för stora och ska inte ha några större problem med att ta alla tre poäng. Ettan spikas oavsett streckning.

12. Husqvarna – Karlskrona 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kupongen avslutas med två matcher från den södra ettan. Husqvarna har varit helt genomusla under inledningen av serien och har bara mäktat med en poäng på sina första sex matcher. Närmast kommer smålänningarna från fem raka förluster. Karlskrona har bara vunnit en av sina sex inledande matcher men ser åtminstone bättre ut rent spelmässigt. Mot ett svagt HFF ska laget från Blekinge vara klara favoriter. X2 räcker gott.

13. Ljungskile – Oddevold 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Bohusderby står på menyn när Ljungskile tar emot Oddevold. Ljungskile har haft en jobbig start på säsongen med endast fem poäng på de sex första matcher. På hemmagräs har det bara blivit en poäng hittills. Oddevold har börjat desto bättre och slåss i toppen av tabellen. De är fortfarande obesegrade. De respektive lagens formkurvor pekar åt vitt skilda håll och bortalaget ska absolut ha utgångstecknet. De streckas dock brutalt hårt och då måste det garderas omgående.

Spiken! – Västerås

Västerås storsatsar och det har gett utdelning i form av sex raka segrar. Nu kommer ett svårt Assyriska på besök men det ska ändå vara klasskillnad. VSK fortsätter sin dominans och vinner sjunde raka!

Skrällen! – Sassuolo

Sassuolo var illa ute i serie A under hösten men på senare tid har det gått bättre och bättre. Mot slutet har de tagit tolv poäng på sina fem senaste matcher. Roma, utan avstängda Nainggolan, ska inte räkna med några enkla poäng här.

64 rader

1. Hammarby – AIK X2
2. Malmö – Häcken 2
3. Värnamo – Halmstad 1
4. Helsingborg – Örgryte 1
5. Cagliari – Atalanta 2
6. Lazio – Inter 1X
7. Milan – Fiorentina 1X
8. Sassuolo – Roma 1X
9. Karlslund – Nyköping 2
10. Syrianska – Umeå X
11. Västerås – Assyriska 1
12. Husqvar. – Karlskrona X2
13. Ljungskile – Oddevold X2

864 rader

1. Hammarby – AIK X2
2. Malmö – Häcken 2
3. Värnamo – Halmstad 1
4. Helsingborg – Örgryte 1
5. Cagliari – Atalanta 2
6. Lazio – Inter 1X2
7. Milan – Fiorentina 1X
8. Sassuolo – Roma 1X2
9. Karlslund – Nyköping X2
10. Syrianska – Umeå 1X
11. Västerås – Assyriska 1
12. Husqvar. – Karlskrona X2
13. Ljungskile – Oddevold 1X2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.