Europatipset 24/4: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 22 april 2018

Det är engelsk fotboll för nästintill hela slanten på Europatipset denna tisdag. Två matcher från The Championship, sex från League One och fyra från League Two ska avverkas. Även i den sista matchen hittas ett engelsk lag när Liverpool tar emot Roma på Anfield i det första semifinal-mötet av Champions League. Mängder av tecken sitter fel på kupongen och chansen till hög utdelning är således god. Missa inte detta!

Spelstopp: 20.44

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Liverpool – Roma 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Utan tvekan tisdagens stora match! Både Liverpool och Roma har överraskat på vägen till denna semifinal, men gjort sig förtjänta av platsen. Här är alltså en finalplats i Kiev i potten när det första mötet ska gå av stapeln på Anfield. För Liverpools skyttekung, Mohamed Salah, blir det en speciell match då han kom från Roma inför säsongen. Italienarna har inte imponerat på bortaplan i Champions League, samtidigt som The Reds är obesegrade hemma på Anfield. Här talar mycket för att engelsmännen kopplar greppet och tar en komfortabel seger. Spika ettan!

2. Derby – Cardiff 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Hängmatch i The Championship med viktiga poäng på spel. Derby ligger inför mötet sjua, en poäng bakom Millwall på den sista playoff-platsen. Cardiff har i sin tur en Premier League-plats helt i egna händer med en poäng och en match mindre spelad tillgodo på tredjeplacerade Fulham. Sam Winnall saknas i hemmalaget men det ska inte vara något alltför stort avbräck. Cardiff har sett bättre ut den senaste tiden, men det är främst hemma i Wales The Bluebirds har imponerat. På Pride Park Stadium ska Derby gälla som knappa favoriter. När procentfördelningen ser ut som den gör med tvåan streckad närmare 50 procent är det inte speciellt svårt att ta ställning här. Gå för värdet och spela 1X!

3. Nottingham – Barnsley X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Tisdagens andra möte i The Championship utspelar sig på City Ground i Nottingham. Där har hemmalaget inte speciellt mycket att spela för i mitten av tabellen. Barnsley har däremot allt att spela för. The Tykes ligger inför mötet under nedflyttningsstrecket, men en seger skulle ta Barnsley upp förbi Bolton. Nottingham har inte alls imponerat den senaste tiden och här ska poängchansen vara god för ett fullt motiverat Barnsley. X2 erbjuder störst värde och spelas på samtliga system.

4. Bradford – Milton Keynes Dons 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Över till League One och klassiska Valley Parade. Bradford snackades upp inför säsongen som en av de stora favoriterna men har inte kunnat motsvara det. Det blir ytterligare en säsong i den engelska tredjedivisionen för The Bantams. Om det blir det för Milton Keynes Dons är desto mer tveksamt. Dons har haft det extremt kämpigt och kommer från fyra raka förluster. Det har tagit laget till en nästjumbo-position, sex poäng bakom Oldham på säker mark. Ska chans till nytt kontrakt finnas krävs således poäng och helst en seger här. Det känns inte omöjligt även om ettan ska plitas ner först. Gardera omgående och helst med alla tecken!

5. Bristol Rovers – Wigan 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Wigan blev i lördags klart för The Championship efter klara 4-0 borta mot Fleetwood. Laget har gjort en stark säsong ledda av Paul Cook och kommer vara slagkraftigt i den engelska andradivisionen till hösten. Bristol Rovers är nykomlingar i League One och har gjort det bra. The Pirates ligger på en placering i mitten av tabellen och har varit stabila på hemmaplan. Här skiljer det dock en hel del mellan lagen och Wigan vill säkerligen säkra seriesegern före Blackburn. Gardering med krysset räcker.

6. Doncaster – Blackburn 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Blackburn ligger alltså tvåa i League One, tre poäng bakom Wigan och sju före trean Shrewsbury. Vid seger på Keepmoat Stadium under tisdagskvällen säkrar således The Riversiders andraplatsen och uppflyttning till The Championship. Formen är strålande i bortalaget med 13 raka utan förlust och allt tyder på att de ska ta tre poäng här. Doncaster är inte oävet men har inget nämnvärt att spela för. Detta vinna Blackburn. Tvåa!

7. Oldham – Southend 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Oldham har nu kryssat fem raka matcher och lever farligt i de nedre regionerna av tabellen. En poäng skiljer bara ner till formstarka Rochdale under strecket och minst en seger måste tas de avslutande tre omgångarna. Southend på hemmaplan ska vara en god möjlighet. Southend har nämligen inte märkbart mycket att spela för och är ett av League Ones sämre bortalag. 14 poäng på 21 matcher på resande fot imponerar inte direkt. Ett högmotiverat hemmalag får utgångstipset, men med tanke på lagets problem att knyta ihop matcher ska det garderas med krysset på större system.

8. Rochdale – Plymouth 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Rochdale hade en oerhört tung höstsäsong och degraderingen var mer eller mindre redan klar. Under 2018 har dock laget ryckt upp sig radikalt och bara förlorat två av de 13 senaste. Med tre omgångar kvar är det nu bara en poäng upp till Oldham på säker mark. Under tisdagen väntar Plymouth, som jagar playoff, på Spotland Stadium. Även om sydkustlaget inte ska underskattas råder det ingen tvekan om att Rochdale i grunden är det bättre laget. På hemmaplan ska de ses med ypperlig chans till tre poäng och ettan erbjuder strålande värde. Kupongens värdemässigt bästa spik!

9. Shrewsbury – Peterborough 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Shrewsbury har stått för en stark säsong men ser ut att få rikta in sig på uppflyttning via playoff. Laget i närheten av den walesiska gränsen ligger på en tredjeplats, men sju poäng upp till Blackburn de avslutande tre omgångarna lär de inte äta ikapp. Formen är dessutom svag med tre raka utan seger. Det är den även för Peterborough som nu förlorat tre raka matcher och tappat mark till playoff-platserna. Ska minsta chans att nå en sådan plats finnas för The Posh krävs full pott under avslutningen. Mot ett Shrewsbury som imponerat hela säsongen, särskilt på hemmaplan, blir det tufft. Hemmalaget får utgångstipset här. Gardera i första hand med tvåan då en poäng är usel för båda lagen.

10. Coventry – Lincoln X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Intressant möte kring playoff-strecket i League Two. Här är det topp 7 som gäller för att nå playoff och dessa lag ligger inför tisdagens möte på samma poäng på sjätte- respektive sjundeplatsen. Mansfield jagar dock endast tre poäng bakom. Coventry är kända för den svenska publiken då de tillhörde Premier League på 90-talet. Det är däremot inte Lincoln City. Bortalaget har dock gjort det riktigt bra som nykomlingar i League Two och är ett av ligans mest formstarka med enbart en förlust på de nio senaste. Detta känns helt öppet på förhand. Krysset ligger närmast till hands, men här är samtliga tecken att föredra.

11. Morecambe – Cambridge 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Morecambe krigar för att hålla sig kvar i League Two. Med fyra poäng ner till Barnet under strecket och en match mindre spelad ser utgångsläget bra ut. Formen är dock minst sagt usel med sju raka utan förlust. Det ska dock sägas att fem av dessa matcher kryssats och hemma på Globe Arena har de inte förlorat sedan slutet av januari. Cambridge har säkrat kontraktet och ligger i ingenmansland i tabellen. Ett hungrigare Morecambe bör lösa en seger och säkra kontraktet i League Two till hösten. Etta!

12. Newport – Accrington Stanley 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Walesiska Newport City gjorde det riktigt bra i FA-cupen den här säsongen och pressade självaste Tottenham till ett omspel i sextondelsfinalen. I seriespelet har de haft det tuffare även om de inte löper någon risk att åka ur. På hemmaplan är Newport riktigt svåra att tas med och har bara förlorat fyra av 22 matcher under säsongen. Tuffast möjliga motstånd väntar dock här när serieledande Accrington Stanley kommer på besök. Bortalaget har dock redan säkrat uppflyttningen och frågetecken finns för motivationen. Streckningen är därför på tok för hög på tvåan. Börja istället strecka från vänster, men visst ska alla tecken med så tidigt som möjligt.

13. Yeovil – Forest Green X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Bottenmöte där båda dessa lag återfinns på 46 inspelade poäng inför tisdagens hängmatch. Med sex poäng ner till Barnet under strecket och två återstående omgångar räcker alltså ytterligare en poäng för båda lagen. Med de förutsättningarna är det inte svårt att räkna ut att såväl Yeovil som Forest Green kommer vara nöjda med ett oavgjort resultat. Med rådande förutsättningar chansspikas krysset utan större fundering.

Spiken! – Liverpool

Liverpool har varit en maskin på Anfield den här säsongen. Roma har samtidigt inte imponerat på bortaplan i Champions League, utan tagit sig till semifinal helt tack vare starka insatser på Olimpico. Liverpool är ett bättre lag och hemmapubliken bär fram de röda till ett fint utgångsläge inför returen i Rom!

Skrällen! – Newport

Newport är extremt hemmastarka i Wales och har bara förlorat fyra av 22 matcher i ligaspelet under säsongen. Dessutom löste de oavgjort mot Tottenham i en förvånansvärt jämn tillställning. Accrington Stanley har säkrat uppflyttningen och har inte märkbart mycket att spela för under tisdagen. Då kan Newport mycket väl skrälla!

64 rader

1. Liverpool – Roma 1
2. Derby – Cardiff 1x
3. Nottingh. – Barnsley x2
4. Bradford – Milton K 12
5. Bristol R – Wigan x2
6. Doncaster – Blackburn 2
7. Oldham – Southend 1
8. Rochdale – Plymouth 1
9. Shrewsbury – Peterb. 1
10. Coventry – Lincoln 1x
11. Morecambe – Cambridge 1
12. Newport – Accrington 1x
13. Yeovil – Forest Green x

864 rader

1. Liverpool – Roma 1
2. Derby – Cardiff 1x
3. Nottingh. – Barnsley x2
4. Bradford – Milton K 1×2
5. Bristol R – Wigan x2
6. Doncaster – Blackburn 2
7. Oldham – Southend 1x
8. Rochdale – Plymouth 1
9. Shrewsbury – Peterb. 12
10. Coventry – Lincoln 1×2
11. Morecambe – Cambridge 1
12. Newport – Accrington 1×2
13. Yeovil – Forest Green x

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.