Europatipset 24/3: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 23 mars 2019

Annons:

EM-kvalet rullar vidare rakt in på söndagens Europatips! Nederländerna – Tyskland är en karamell som heter duga. Sedan blir det intressant hur VM-kanonerna Kroatien och Ryssland beter sig, är de mätta eller hungriga? Framför allt ska vi sätta 13 raka rätt!

Spelstopp: 14.59

Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Nederländerna – Tyskland 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det här är två nationer som inte behöver någon närmare presentation. Två jättar. Giganter. Titaner. Och de har den lilla detaljen gemensam att de nyligen fått vika på fötterna på grund av lilla Sverige. Dessa debacle har lett till självrannsakan och storstädningar från Ronald Koeman och Jogi Löw. Många gamla uvar har plockats av landslagströjorna och nu ska de nya, fräscha uppsättningarna visa hur framtiden ser ut. I höstens möte mellan nationerna i Nations League vann värdarna här med hela 3-0. Här krävs garderingar men Nederländerna får det inledande förtroendet.

2. Nordirland – Vitryssland 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Här har vi två nationer som får det ytterst, ytterst svårt att avancera till EM 2020. Det handlar om att plocka fler poäng än någon av titanerna i match nummer 1 och det är ju lättare sagt än gjort. Under torsdagen vann Nordirland mot Estland med 2-0 här hemma i Belfast. Samtidigt lirade vitryssarna borta mot Nederländerna och det slutade som väntat med 4-0 till de orangea. Vitryssland förtjänar respekt, det är inget blåbärsgäng vi snackar om, tog man poäng mot världsmästarna i VM-kvalet så går det sannerligen att ta poäng mot Nordirland i EM-kvalet. Tvåan rensar extremt bra på Windsor Park och ska snabbt med på kupongen.

3. Wales – Slovakien 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Dags för grupp E och här ser det ut att finnas goda möjligheter för alla lag att kunna plocka pinnar kors och tvärs! Slovakien inledde sitt kval under torsdagskvällen med att slå Ungern med 2-0 hemma i Trnava. Hemmalaget stod över och gör sin premiär denna söndag på Cardiff City Stadium. I senaste EM-slutspelet ställdes dessa manskap mot varandra, då bidrog Mister Bale till att de röda drakarna stod som segrare. Spelare som Bale och Ramsey måste fixa den här uppgiften om det ska bli en ny walesisk EM-saga. Slovakien måste städas borta här hemma. Luta pennan åt vänster.

4. Ungern – Kroatien 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Då är det dags för det första av de två succélagen som nämndes i ingressen. Kroatien, världens näst bästa landslag. Det är inte illa pinkat. Modric, Rakitic och Perisic hade en fantastisk sommar och förtjänade sannerligen sitt silver i Ryssland. Och det är inte svårt att förstå att kroaterna omöjligen kan vara i samma slag hela tiden. Dock ska det inte kunna bli förlust med 0-6, som skedde mot Spanien i höstens Nations League. Även i torsdagens kvalpremiär var de rödvita illa ute, trots att det var blåbäret Azerbajdzjan som kom på besök. Ungern är ett starkt hemmalag och vann samtliga matcher här i Nations League. På Groupama Arena i Budapest måste den fruktansvärt förbisedda ettan ingå på samtliga system värda namnet. Krysset är inte lika giftigt som krysset, på små system blir det gaffeln och på stora ska det streckas tvärsöver.

5. Israel – Österrike 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

I Haifa arrangeras ett möte mellan två nationer som i första hand gör upp om andraplatsen bakom förmodade gruppsegraren Polen. Just polackerna var det som blev österrikarnas banemän i torsdagens premiär, den hemmaförlusten kan visa sig ytterst dyrbar. Nu gäller det för Alaba och Arnautovic att skaka av manskapet den bommen och resa sig på Sammy Ofer Stadium. Israel hade hemmamatch även i premiären, då blev det 1-1 mot Slovenien med nöd och näppe. Österrike är tveklöst det bättre laget och förtjänar det första strecket i Haifa.

6. Polen – Lettland 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Som sagt så är Jerzy Brzeczek tveklöst gruppfavoriter och torsdagskvällen i Wien innebar en äkta skalp. Glödhete Krzysztof Piatek öser in mål i Serie A, ändå fick han inte starta på Ernst Happel Stadion. Det säger en hel del om vad Polen har var material att tillgå. Lewandowski och Milik har också skapliga målnäsor så det är svårt att bråka om laguttagningen. Men Piatek fick iallafall hoppa in och visst var det Milanstjärnan som satte matchens enda mål. Lettland gjorde också ett mål i sin premiär, problemet för balternas del var att motståndaren Makedonien gjorde tre mål. Något annat än en hemmaseger finns inte på kartan i Warszawa!

7. Slovenien – FYR Makedonien 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

I getingboet bakom Polen förväntas även dessa tu landslag att stångas. I torsdagens EM-premiär gick det som väntat för båda sidor, hemmalaget kryssade med mersmak i Israel medan gästerna slog balterna från Lettland med 3-1 hemma. När Slovenien har hemmaplan är det inget lag som går säkert. Fråga bara Gareth Southgate som var här i VM-kvalet och fick åka hem med sitt England utan att ha gjort något mål. På Stadion Stozice i Ljubljana kommer Goran Pandev och company behöva leverera på en mycket hög nivå för att få med sig något. Med tanke på att ettan är inbjudande understreckad blir den spikad!

8. Kazakstan – Ryssland 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Här är den ryska björnen! Som gjorde en storstilad insats i sommarens VM på hemmaplan. Men sedan blev det likt Kroatien ett bakrus. I höstens Nations League lades björnen på rygg av de svenska vikingarna och i torsdagens kvalpremiär blev det ryggläge mot de röda djävularna. Just torsdagskvällen är en angenäm tidpunkt för söndagsmotståndaren, Kazakstan imponerade verkligen då de besegrade Skottland med 3-0 här hemma. På Astana Arena är det konstgräs som gäller och det är ju oftast en helt egen sport där hemmalag drar stor fördel. När dessutom spelprocenten vägs in i ekvationen är ettan alldeles, alldeles underbar!

9. Cypern – Belgien 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

De röda djävularna är alltså smeknamnet för Belgiens landslag. Kompany och company har också en enormt vacker sommar i ryggen, den gyllene generationen fick äntligen kröna sina karriärer med en mästerskapsmedalj. Till skillnad från Kroatien och Ryssland så tycks inte belgarna ha drabbats av någon baksmälla. Roberto Martínez landslag gjorde en godkänd höst i Nations League och i EM-kvalpremiären visade Eden Hazard med sina två mål mot ryssarna att stjärnorna fortsatt är hungriga på framgång. I Nations League var Lars Lagerbäck här i Nicosia och vann med sitt Norge. Det är ingen risk att Eden Hazard misslyckas med det som Lars Lagerbäck lyckades med.

10. Gimnastic – Malaga X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Landslagsfotbollen är avklarad för den här helgen och blickarna riktas mot Spanien och dess andradivision! I Tarragona börjar goda råd bli väldigt dyra vid det här laget, plats 20 är ett faktum efter 30 omgångar och det är åtta pinnar upp till nytt kontrakt. På Nou Estadi de Tarragona trivs dock värdarna och 3-1-1 sista fem hemma är siffror som tyder på att hoppet lever. Gästerna ligger på playoff-plats för tillfället och senaste tiden har Malaga varit rena kryssmaskinen. Sex oavgjorda senaste åtta matcherna är svårt att förbise vid söndagens streckande. Krysset startar därför och ackompanjerad av tvåan ska garderandet vara tillräckligt.

11. Cádiz – Córdoba 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

På Estadio Ramón de Carranza huserar en värdförening som inte bjuder sina besökare på särskilt mycket. 8-6-1 är stark hemmastatistik, den där förlusten kom i september månad och hemmalaget har således gått obesegrade här 13 matcher i rad. Gästerna är nästjumbo och har kniven mot strupen, tio poäng måste jobbas ikapp gentemot lagen ovanför giljotinen under de avslutande tolv fighterna. I fjolårets motsvarande möte vann Cádiz med 2-0 och det ska oerhört mycket till om det inte slutar likadant den här söndagen. Fatta pennan från vänster.

12. Granada – Las Palmas 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det defensivt starkaste laget i La Liga 2 är detta hemmalag, att bara släppa in 18 baljor i sin bur på 30 omgångar är klart bäst av samtliga. Här på Estadio Nuevo Los Cármenes har det blivit poäng för värdarna i 13 av 15 bataljer. Formen är suverän hos Granada med fyra triumfer och en oavgjord på de senaste fem tillställningarna. Las Palmas ligger i mitten av tabellen för närvarande och kommer närmast från förlust med 1-2 hemma mot Mallorca. Med tre raka inbördes hemmasegrar måste topplaget gälla som tydlig favorit även denna gång. Ettan får stå själv på mindre system men på större är det inte fel att plocka med krysset.

13. Sporting Gijón – Real Oviedo X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Hur avslutas en riktigt bra Europatipssöndag? Med ett derby såklart! Vår sista tillflyktsplats är Asturien och en laddad duell mellan dessa lokalkonkurrenter som även tampas på den övre halvan av ligan. Siktet är inställt på finrummet La Liga och dit är det en pinne för gästerna och sex pinnar för hemmalaget, när tolv tillställningar återstår av säsongen. Vid motsvarande möte här på Estadio El Molinón förra säsongen slutade det broderligt med siffrorna 1-1. Formmässigt lutar det över till vänster, Sporting Gijón är uppe i tre raka triumfer inför derbyt. Krysset startar och ettan åker med illa kvickt!

Spiken! – Polen

Lettlands förstekeeper Vanins utgick efter en halvtimme och två insläppta baljor mot Makedonien. Andrekeepern Steinbors släppte också in en boll. Förmodligen vill ingen av dem möta Piatek och Lewandowski. Blev det tre mål i egen bur mot Makedonien kan det bli det dubbla mot Polen…

Skrällen! – Ungern

Kroaterna har visat sig vara mätta efter VM-silvret. Den här ettan betalar löjligt bra och ska streckas snabbare än Zlatko Dalić hinner vaska en flaska Karlovacko.

64 rader

1. Nederländerna – Tyskland 1X
2. Nordirland – Vitryssland 12
3. Wales – Slovakien 1
4. Ungern – Kroatien 12
5. Israel – Österrike 2
6. Polen – Lettland 1
7. Slovenien – Makedonien 1
8. Kazakstan – Ryssland 1X
9. Cypern – Belgien 2
10. Gimnastic – Malaga X2
11. Cádiz – Córdoba 1
12. Granada – Las Palmas 1
13. Sporting Gijón – Oviedo 1X

864 rader

1. Nederländerna – Tyskland 1X
2. Nordirland – Vitryssland 1×2
3. Wales – Slovakien 1
4. Ungern – Kroatien 1X2
5. Israel – Österrike X2
6. Polen – Lettland 1
7. Slovenien – Makedonien 1
8. Kazakstan – Ryssland 1X2
9. Cypern – Belgien 2
10. Gimnastic – Malaga X2
11. Cádiz – Córdoba 1
12. Granada – Las Palmas 1X
13. Sporting Gijón – Oviedo 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.