Experterna tippar Champions League-finalen: ”Det enda som talar emot Liverpool!”

Spelbloggare Publicerat: 26 maj 2018

Vad tror de svenska experterna och sportprofilerna om CL-finalen mellan Real Madrid och Liverpool? Vi har sammanställt deras åsikter och tipsar om spel och odds att kombinera ihop med dessa – för den som instämmer i analysen.

Shearer: ”Det enda som talar emot Liverpool”

– Det enda som talar emot Liverpool är deras brist på erfarenhet, men kan de komma förbi det har de spelarna att skada dem (reds. anm: Real Madrid), säger den före detta fotbollsstjärnan Alan Shearer i en intervju med Viasat.

Det är med andra ord en skrälloptimistisk Alan Shearer inför finalen – och om man instämmer i hans tankar kan den raka tvåan, Liverpool att vinna, synas hos LeoVegas till oddset 3,30.

Jonas Dahlquist: ”Ärligt talat, det är en annan nivå”

– … Ärligt talat, det är en annan nivå. Real har en måttstock som är att en Champions League-vinst, det är inte ens fantastiskt. Det är bara… bra, säger Jonas Dahlquist i podcasten Uppsnack med Jonas och Sladjan inför finalen i Kiev.

Tror man på Real Madrid kan de helt enkelt synas till oddset 2,30 hos Interwetten. Ett annat spel, för den som vill höja svårighetsgraden, är att de ska leda i halvtid och vinna efter fulltid – 1/1 (HT/FT) – till 3,45x hos Mr Green.

Då kan man också undra: vem blir den potentiella matchvinnaren för Real Madrid?

– Om man tittar på de två senaste säsongerna har Asensio tagit över den rollen (reds. anm: som matchvinnare) litegrann, om man tänker på Supercupenfinalen mot Supercupen mot Barcelona, och så vidare, där han ofta går in och gör drömbaljor i de största matcherna, sticker Sladjan Osmanagic in med i podden.

Blir Marco Asensio tungan på vågen? Tror man det kan han plockas som sista målskytt i matchen – till hela 9,50 gånger pengarna hos Unibet.

Brolin: ”Kommer ta tredje raka!”

En som också tror benhårt på Real Madrid är Thomas Brolin, som under 90-talet var en av de främsta svenska fotbollsspelarna, vilket han uttrycker i Studio Oddset.

– Om inte Salah eller Firmino är på rätt plats och gör de där målen, då får Liverpool svårt mot Real Madrid. Vilket de ändå kommer få. Jag tror Madrid kommer att ta tredje raka, förklarar han.

Klarar Real Madrid av att isolera spelare som Salah och Firmino? Hos Ohmbet erbjuds hela 4,42 x insatsen för att Liverpool lämnar matchen mållösa.