3 specialspel inför VM-finalen: Frankrike – Kroatien

Simon Pålsson Publicerat: 15 juli 2018

Efter en intensiv månad är vi äntligen framme vid VM-finalen 2018. Frankrike tar sig an Kroatien och vi presenterar 3 specialspel inför matchen.

Annons:

Den stora matchen återstår nu i VM 2018, trots att vi har fått njuta av en intensiv månad med fantastisk fotboll. Det som är kvar är finalen och på förhand känns det öppet, även fall Frankrike är klara favoriter. I en enda match kan det dock sluta precis hur som helst.

Här är dagens tre specialspel inför VM-finalen söndagen den 15 juli.

Söndagens specialspel

Dejan Lovren få gult kort (3,50)
Speed. Om ett ord skulle beskriva det franska anfallsspelet är det just farten som hamnar i fokus. Med Kylian Mbappé och Antoine Griezmann i laget blir det fullt huvudbry för det kroatiska försvaret att hålla koll på fransoserna. En spelare som ofta hamnar i lite dråpliga situationer och som inte sällan missbedömer en eller fyra tacklingar är Dejan Lovren. Det känns osannolikt att han skulle klara sig utan att få syna ostskivan här.

Ingen straff i matchen (1,40)
Att blåsa en straff i en VM-final kräver ordentligt med mod och det gäller att domaren verkligen är säker på sin sak. Det känns som att finaldomaren lär hålla inne på straffarna så mycket det bara går. Tänk på att det är den argentinske domaren Nestor Pitana som dömer. En domare som gjort sig känd för sin pondus och hårdföra stil. Han lär inte gå på några filmningar direkt.

Frankrike flest hörnor (1,76)
Frankrike är trots allt rättmätiga favoriter och ska det bli kroatisk vinst krävs förmodligen en prestation i högsta klass. Allra viktigast blir det defensiva spelet, då Frankrike förväntas koppla grepp om matchen inledningsvis och troligen pressa tillbaka kroaterna en del. Känslan är att det snarare är Frankrike som kommer att gå för det här och det bör tala för ett hörnspel på fransoserna.

Alla specialspel är hämtade från Bethard.

Annons:
  Rygga spelen hos Bethard – Ta del av vår unika bonus!

Annons: