Speltips inför Iran – Portugal 25/6: Ronaldo med ny show

Spelbloggare Publicerat: 25 juni 2018

I slutändan bör klasskillnaden vara alldeles för stor för ett hårt kämpande Iran i VM 2018. Mot de europeiska mästarna, Portugal, borde det, dessvärre för deras del, inte finnas mycket att hämta.

Annons:

Det är bara att höja på hatten för Iran och sättet de kämpat på hittills i sommarens VM. Liksom i kvalet har det hängivna försvarsspelet varit nyckeln för succé: först med en 1-0-vinst över Marocko efter mål i den absolut sista sekunden och nu senast med en knapp förlust med de omvända siffrorna mot Spanien.

Här kommer Iran behöva isolera Cristiano Ronaldo, som stått för fyra mål på de två inledande matcherna, om de ska ha chansen till att ställa till med en skräll.

Med största sannolikhet kommer en vinst krävas för Iran att bli en del av topp två – om nu inte Spanien skulle förlora mot Marocko med minst två baljor. Och det händer förstås inte.

För Portugal har allt handlat om nämnde Cristiano Ronaldo när spelet i övrigt inte snurrat på som önskat. Real Madrid-stjärnan har stått för alla deras mål hittills och där sticker hattricket mot Spanien ut, i 3-3-mötet, extra mycket. Han förde dem till EM-titeln 2016 – kan han stå för en liknande skalp här i världsmästerskapet?

Roozbeh Cheshmi och Alireza Jahanbakhsh är tveksamma kort för Iran. Annars finns det inte någonting av nyhetsvärde att ta upp på truppfronterna.

Iran måste vinna

All heder till Iran och vad de presterat, men dissekerar vi det hela lite närmare – hur bra ser det ut?

Försvarsspelet har varit fortsatt solitt, men mot exempelvis Marocko var det närmast ett under att matchen vanns. Motståndarna vaskade fram en handfull helchanser och var under stora perioder helt utspelade.

Det som sätter Iran i en lite extra prekär situation här är att de måste vinna matchen och därför framåt om det skulle stå lika på tavlan närmare slutet – och när Portugal, i synnerhet Ronaldo, får ytor smäller det lätt.

Med tanke på hur stora skillnaderna är, räcker 1,75 gånger pengarna utan tvekan för Portugal att vinna matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Portugal vinner, rak tvåa
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, måndag 25/6
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Iran – Portugal

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.