Speltips inför Nigeria – Argentina 26/6: Desperation

Simon Pålsson Publicerat: 26 juni 2018

Argentina behöver tre poäng i den avslutande gruppspelsmatchen i VM 2018, medan Nigeria kan ta sig vidare på en poäng. Det är verkligen upplagt för ångest i tisdagens möte.

Annons:

Det går att säga mycket om tisdagens möte mellan Nigeria och Argentina, men med tanke på rådande läge i båda läger går det inte att säga någonting annat än att det här är ett ångestmöte deluxe. Båda lagen behöver ett bra resultat för att kunna ta sig vidare, men det råder ordentligt kaos i Argentina.

Jorge Sampaoli ska enligt uppgifter i argentinsk media, bland annat enligt Sky Sports, helt ha tappat spelargruppen mitt under brinnande VM-turnering. Den argentinske förbundskaptenen ska redan tidigare haft svårt att få respekt bland spelartruppen, men nu ska det hela tagit enormt överdrivna proportioner sedan spelarna bestämt sig för att själva ta ut laget.

Det här går att tolka på lite olika sätt, men en sak är åtminstone säker. Det är knappast så att Jorge Samaoli, Argentina eller spelartruppen i stort befinner sig i någon form av harmoni. Tvärtom. Samtidigt är det i motvind draken lyfter – om vi får använda en sliten klyscha – och möjligen kan det här göra att den startelva som väl tar plats i inledningen av matchen också sluter samman. Det är precis vad som har saknats under den argentinska VM-inledningen och är därmed precis som behövs.

Unika förutsättningar talar för mål

Inför den sista omgången står Argentina på en inspelad poäng och behöver tre poäng mot Nigeria för att ha chansen att gå vidare. I topp av gruppen hittar vi Kroatien på ointagliga sex poäng, medan Nigeria står på tre poäng efter vinsten mot Island. Det ska sägas att islänningarna också har en poäng, varpå det kan bli en målskillnadsaffär mellan Argentina och Island om båda lagen vinner sina respektive matcher.

Utgångsläget och de unika förutsättningar som råder gör att både Nigeria och Argentina är i extremt behov av ett bra resultat här. Nigeria har inte råd att förlora och Argentina måste vinna matchen. Det gör att det omöjligen kan bli någonting annat än öppet, speciellt efter att något av lagen inlett målskyttet.

Det tycker vi talar för ett målspel.

Märk väl att Argentina också visat sig väldigt sårbara, medan Nigeria lär få svårt att stå emot den argentinska offensiven sett över 90 minuter.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,91 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  20:00, tisdag 26/6
TV:   cmorelive logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Nigeria – Argentina

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.