Inför grupp D, EM 2016: Oddsen och förutsättningarna

Spelbloggare Publicerat: 10 maj 2016

Det är bara månader kvar till sommarens stora händelse – det europeiska mästerskapet i Frankrike. Spelbloggare.se checkar av grupperna och fortsätter vidare med grupp D – den tuffaste av alla sex?

Läs mer: Här hittar ni vår speltipssida inför Fotbolls-EM 2016 i Frankrike med alla våra artiklar inför turneringen.

EM 2016 är en av årets största händelser och vi på Spelbloggare.se kommer storsatsa inför och under mästerskapet. Grupperna betas av och speltips kommer levereras till samtliga fajter. Missa inte det!

Kvalet

Kroatien
Det solida försvarsspelet – endast fem mål insläppta på tio matcher – banade vägen till Frankrike för Kroatien. Detta trots att stjärnorna finns framåt i banan och defensiven är desto mindre namnstark. EM-biljetten plockades utan direkt briljans, men att bara förlora en av tio matcher, speciellt när man ställdes mot Italien vid två tillfällen är starkt. Vissa frågetecken över hur låga försvar ska kunna slås förbi.

Tjeckien
Vilken kvalresa!

Grupp A, vilken de tillhörde, var en av de tuffaste – innehållande Island, Turkiet och Holland bland andra – och att då vinna sju av tio matcher, resultatraden: 7-1-2, tyder på en stor styrka. Kollektivet höll ihop starkt när truppen är tunn på stjärnor och mittfältets starkaste lysande pjäs, Thomas Rosicky, missade hälften av matcherna.

Spanien
Tiden världsdominerande fotbollsnation – är den över? Världsmästerskapet 2014 var ett fiasko av den största modellen och det var inte så att man ställdes på större prov i kvalet – att Slovakien kom tvåa visar på hur enkelt man hade det. Nio vinster och en torsk blev det till slut, och den sistnämnda kom borta mot den nämnda konkurrenten.

Turkiet
Turkiet delade alltså kvalgrupp med Tjeckien – en som de kom trea i, och som bästa trea av alla ändå fick en direktbiljett till mästerskapet. Man växte med tiden; nådde stundtals upp i ren fantastisk nivå, den som ska kunna plockas fram, och passerade således också Holland i tabellen. De två inledande matcherna förlorades, sedan spelade man varannan vinst-kryss och avslutade sedermera med tre treor.

Förutsättningarna

Spanien. Givetvis stora favoriter i gruppspelet och i hela mästerskapet tredjefavorit, efter värdnationen Frankrike och Tyskland. Det finns en nivå som inte ska finnas hos de andra konkurrenterna här – det handlar dock om att få fram den. Det senaste stora mästerskapet var, som nämnt, ett brutalt fiasko.

Klar andrafavorit är Kroatien. De har en mer stjärnspäckad trupp än de två andra under dem, får ses som lite mer helgjutna över hela banan. Att de ska komma etta här i gruppspelet betalar 4,50 x insatsen, så det får ändå betraktas som ett möjligt scenario.

Rätt jämnt strå mellan Tjeckien och Turkiet. Oddssättarna hos de olika aktörerna har svårt att enas om vilken nation som ska vara favorit i den här ”matchen i matchen”. Toppspelare finns hos båda parter, men finns bredden att utmana på allvar?

Oddsen – de vinner grupp D

Vinnare Odds Bolag
Spanien 1,65 nordicbet logo
Kroatien 4,50 williamhill logo
Tjeckien 10,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Turkiet 12,00 unibet logo

Oddsen – de vinner EM

Vinnare Odds Bolag
Spanien 7,00 betsafe logo
Kroatien 35,00 betsson logo
Turkiet 91,00 unibet logo
Tjeckien 101,00

Spelschema

Omgång 1: 
Söndag 12/6 15:00, Turkiet – Kroatien
Måndag 13/6 15:00, Spanien – Tjeckien

Omgång 2:
Fredag 17/6 18:00, Tjeckien – Kroatien
Fredag 17/6 21:00, Spanien – Turkiet

Omgång 3:
Tisdag 21/6 21:00, Kroatien – Spanien
Tisdag 21/6 21:00, Tjeckien – Turkiet

 

Oddsen – vem vinner grupp D?

Vinnare Odds Bolag
Spanien 1,65 nordicbet logo
Kroatien 4,50 williamhill logo
Tjeckien 10,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Turkiet 12,00 unibet logo