Inför playoff, Sverige – Danmark: Förutsättningar och odds

Simon Pålsson Publicerat: 14 november 2015

Spelbloggare.se reder ut förutsättningarna och ger er de bästa oddsen inför mötena mellan Sverige och Danmark i playoff till nästa sommars fotbolls-EM i Frankrike.

 

Läs mer: Här hittar ni vår samlingssida med allt inför Fotbolls EM 2016 i Frankrike.

Det svenska herrlandslaget i fotboll slutade trea i sin kvalgrupp och får därför möta Danmark i ett hett playoff om en plats i nästa sommar Europamästerskap i Frankrike.

Inför lottningen var det många som flaggade för att Danmark troligen var det svåraste möjliga motståndet, något som även förbundskaptenen Erik Hamrén tyckte i en kommentar direkt efter lottningen.

Matcherna spelas hur som helst över två möten, hemma och borta, där Sverige inleder på Friends Arena i Solna lördagen den 14 november klockan 20:45. Det andra mötet spelas på Parken i Köpenhamn tre dagar senare. Båda matcherna sänds på Kanal5.

Duellen: Zlatan mot Eriksen

En intressant sak inför mötena är de dueller som kommer att hamna i fokus under matcherna. Den största duellen blir troligen mellan Zlatan Ibrahimovic och Christian Eriksen, som får ses som de båda landslagens stjärnor.

Zlatan Ibrahimovic behöver ingen närmare prestation, men om Sverige ska ha en rimlig chans att slå Danmark krävs troligen att den svenska lagkaptenen träffar rätt i sin prestation. Det skadar inte heller om han gör ett mål eller två.

Christian Eriksen, playmaker i Tottenham, har en viktig roll som länk mellan mittfält och anfall i Danmark. När Christian Eriksen har en bra dag är han en väldigt duktig fotbollsspelare. Där gäller det att se upp för svenskarna.

Tidigare möten

Sverige och Danmark har såklart drabbat samman en hel drös med gånger på 2000-talet. Oroväckande nog har danskarna fyra raka segrar, vänskapsmatcher inräknade, och har faktiskt inte förlorat sedan skandalen på Parken 2007 när Sverige tilldömdes segern med 3-0 efter att en dansk supporter rusat in på plan.

Danmark ser helt enkelt ut att passa Sverige väldigt dåligt. Intressant är också att matcherna har en tydlig tendens att bli målsnåla och täta, på gränsen till lite tråkiga. Frågan är om det är prestigen och rädslan för att förlora som bidrar till det?

Att det är ett hett rivalmöte råder det ingen tvekan om. Sommarens batalj i U21-EM mellan lagen spär på rivaliteten ytterligare, där bland annat John Guidetti hamnat i rampljuset efter att ha hånat danskarna kraftigt efter matchen. Sverige vann för övrigt med klara 4-1 och tog sig på så sätt till EM-final.

Skadeläget i lagen

För Sveriges del ser skadeläget relativt bra ut, även fall mittfältaren Albin Ekdal inte är tillgänglig. Det öppnar upp för Malmö FF:s unga mittfältare Oscar Lewicki, som haft ett fantastiskt år med både spel i Champions League och EM-guld med U21-landslaget.

I truppen finns dessutom ett par spännande namn i Oscar Hiljemark, Emir Kujovic och Patrik Carlgren. Just Emir Kujovic kan komma att bli en joker. Den allsvenska skyttekungen är onekligen i bra form och lär vara taggad i sin landslagsdebut.

Danmark har en del småskavanker och får också klara sig utan mittfältaren Leon Andreasen. Förbundskapten Morten Olsen har tvingats utöka truppen till hela 26 spelare för att säkerställa att det finns spelare nog till matcherna. Simon Kjaer, viktig mittbackskugge i laget, och hans fru väntar barn när som helst och spelaren missar därför stora delar av samlingen. Inte optimalt.

Följ speltipsen på Spelbloggare.se

Spelbloggare.se kommer naturligtvis att servera er de bästa speltipsen inför båda matcherna i dubbelmötet. Det första speltipset, det inför matchen på Friends Arena, finns tillgängligt på sajten redan under fredagen.

I högerspalten hittar ni de bästa oddsen inför både det första mötet och dubbelmötet i sig.

De bästa kampanjerna inför matchen, förhöjda odds, tripplade vinster, pengarna tillbaka m.m.

Vi har samlat de bästa kampanjerna från flera spelbolag inför matchen, ni hittar de bästa kampanjerna (som till exempel 8,0 gånger pengarna på Sverige vinner) genom att klicka här.

Ladda upp spelkassan

Missa inte vår bonusguide, här hittar ni de bästa insättningsbonusarna från 24 olika spelbolag!

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Vilket land går till EM?

Spel Odds Bolag
Sverige  1,90 mybet logo
Danmark  2,00 betway logo

Sverige – Danmark 1:2

Spel Odds Bolag
Sverige  2,40 betrally logo
Oavgjort  3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Danmark  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,50 titanbet logo
Under 2,5 mål  1,60 mybet logo
Zlatan målskytt  2,65 betrally logo
Bendtner målskytt  4,25 unibet logo