Inför returerna i Champions League: Alla odds och statistik!

Simon Pålsson Publicerat: 7 mars 2016

Det ska äntligen avgöras vilka åtta lag som tar sig till kvartsfinalerna i Champions League. Vi reder ut förutsättningarna, oddsen och all statistik inför de åtta returmötena.

Ladda upp spelkassan inför CL-festen: Här hittar ni Sveriges bästa bonusguide med spelbolagens bästas bonusar!

Den första rundan av åttondelsfinalerna i Champions League är över och i veckan går vi äntligen in i de heta returmötena. Nu ska det alltså avgöras vilka åtta lag som tar sig vidare till en kvartsfinal, där det råder helt fri lottning och alla kan möta alla. Det är med andra ord sekundärt från vilket land laget kommer eller hur lagen placerat sig i gruppspelet. Märk väl att kvartsfinallottningen sker den 18 mars klockan 12:00.

I den första rundan har vi sett ett par imponerande insatser, men flera av mötena lever fortfarande i allra högsta grad. 2-2 från första mötet mellan Juventus och Bayern München bäddar till exempel för en riktigt svettig returmatch på Allianz Arena.

Barcelona, Real Madrid och Manchester City är de tre lag som redan nu ser ut att ha en fot i kvartsfinalen. De tre lagen tog nämligen en varsin tvåmålsseger på bortaplan och har ordnat ett fantastiskt utgångsläge inför sina respektive returmatcher på hemmaplan. Än kan dock mycket hända, men känslan är att det ska väldigt mycket till för att de här tre lagen ska tappa sina ledningar.

8/3: Real Madrid – AS Roma (2-0)

Real Madrid har med sig 2-0 från det första mötet i Italien och ser ut att ha det här som i en liten ask. Det är trots allt klasskillnad på lagen och att AS Roma då skulle åka till den spanska huvudstaden och helt vända på steken känns högst osannolikt.

Visserligen har spanjorerna ett par tunga skadeavbräck. Karim Benzema, Toni Kroos och Luka Modric ser alla ut att missa matchen. Dessvärre för Romas del finns det ju en hel del alternativ i Real Madrid. Roma måste hur som helst gå för en mirakelvändning och vi blir inte det minsta förvånade om det här blir en målrik, öppen tillställning med ett offensivt bortalag och ett kontringsstarkt hemmalag.

8/3: Wolfsburg – Gent (3-2)

Tack vare två väldigt sena reduceringsmål såg Gent till att skaka liv i det här dubbelmötet. En 3-0-förlust på hemmaplan hade såklart inneburit att loppet var helt kört, men nu har belgaren trots allt en liten chans att ta sig vidare.

Spelbolagen håller dock tyskarna som enormt stora favoriter till att avancera och det är svårt att säga emot att det finns ett klart tyskt favoritskap här. Bevisligen kan Gent dock sprattla till och vi hoppas åtminstone på både spänning och mål i matchen.

9/3: Chelsea – Paris Saint-Germain (1-2)

Zlatan Ibrahimovic och Paris Saint-Germain har ett bra utgångsläge inför returen mot Chelsea, som visserligen alltid är svårbemästrade på Stamford Bridge. De här båda lagen har en tydlig tendens att spela oerhört jämna dubbelmöten och vi blir inte förvånade om det här avgörs på flest gjorda bortamål.

Chelsea har hur som helst vaknat till liv efter en minst sagt sömnig höst och det här kan faktiskt gå hur som helst, även fall gästerna är favoriter. Det ska sägas att Paris Saint-Germain ser ut att ha sparat sig till den här matchen. I ligaspelet har nämligen laget två raka matcher utan vinst. Det har inte hänt på hela säsongen.

Blaise Matuidi och möjligen även Marco Veratti ser ut att missa matchen för PSG, medan hemmalaget får klara sig utan John Terry, Kurt Zouma, Pedro och troligen även Diego Costa. Tunga avbräck för båda lagen.

9/3: Zenit St Petersburg – Benfica (0-1)

Det här dubbelmötet lever i allra högsta grad. Benficas hemmaseger med 1-0 ger dock portugiserna slagläge inför returen. Ett portugisiskt bortamål och Zenit St Petersburg måste helt plötsligt trycka in tre bollar för att ta sig vidare.

Benfica har laddat upp för returen med tre raka ligasegrar, medan Zenit haft ett lättare matchande och bara hunnit med att kryssa en match i den ryska ligan. Det här mötet känns vidöppet, inte minst då Zenit alltid är svårspelade när de får spela hemma.

15/3: Atletico Madrid – PSV Eindhoven (0-0)

Efter en väldigt underhållande match står Atletico Madrid och PSV Eindhoven lika på noll inför returmötet på Vicente Calderon. Det första mötet vittnade om att holländarna faktiskt är att räkna med och att de visst kan hota cupspecialisterna Atletico Madrid.

Att spanjorerna är stora favoriter att ta sig vidare är dock självklart. Laget är erkänt starka i cupspel i allmänhet, europeiskt sådant i synnerhet. Vi har dock väldigt stora förväntningar på vad den här matchen kan erbjuda i underhållningsväg, inte minst om PSV Eindhoven skulle pilla in en boll och sätta rejäl press på hemmalaget. Den här matchen rekommenderar vi alla att bänka sig till!

15/3: Manchester City – Dynamo Kiev (3-1)

3-1 i Ukraina är ett riktigt starkt resultat av Manchester City, vars spets blev för svår att hantera för Dynamo Kiev. Spelmässigt var hemmalaget dock med fint i matchen, men det är som bekant målen som räknas i fotboll.

Det här dubbelmötet känns dött inför returen, men större mirakel har dock skett. Att ukrainarna skulle få in tre bollar på City of Manchester Stadium känns dock föga troligt. Engelsmännen har dessutom inga avstängningar eller skador som ska störa. Nej, det här känns helt enkelt avgjort redan på förhand. Det är rent av den minst spännande returmatchen.

16/3: Bayern München – Juventus (2-2)

Om matchen mellan Manchester City och Dynamo Kiev är den minst spännande på förhand måste Bayern Münchens möte mot Juventus vara det allra mest spännande. Tack vare den fina vändningen, från 0-2 till 2-2, har Juventus skakat ordentligt med liv i det här mötet.

Tyskarna är dock klara favoriter, men i egenskap av regerande finalister bör Juventus aldrig räknas bort. Stefano Sturaro och Giorgio Chiellini riskerar dock att missa matchen för italienarna, även fall de med rätt rehab säkert kan återställas på de tio dagar som återstår innan matchen.

Vår varma rekommendation är att inte missa det här mötet. Det kan gå precis hur som helst, speciellt om italienarna får en bra start i matchen. Vi hoppas på en väldigt spännande historia.

16/3: Barcelona – Arsenal (2-0)

Med 2-0 i bagaget från det första mötet känns det som att Barcelona redan har dödat det här mötet. Med tanke på Arsenals mycket stora potential och höga högstanivå vore det dock dumt att helt räkna ut engelsmännen.

Om de träffar helt rätt i sin prestation, får en fin start på matchen och har marginalerna med sig är det inte omöjligt att det kan bli spänning i det här returmötet. Barcelona har dock ett väldigt bra utgångsläge och gäller som enormt stora favoriter till att ta sig vidare till en kvartsfinal.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Real Madrid – Roma:

Spel Odds Bolag
Real Madrid  1,03 betrally logo
Roma  26,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

Wolfsburg – Gent:

Spel Odds Bolag
Wolfsburg  1,06 betrally logo
Gent  13,00 unibet logo

Chelsea – PSG:

Spel Odds Bolag
Chelsea  3,10 unibet logo
PSG  1,40 unibet logo

Zenit – Benfica:

Spel Odds Bolag
Zenit  2,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Benfica  1,52 unibet logo

At Madrid – PSV:

Spel Odds Bolag
Atletico Madrid  1,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
PSV Eindhoven  4,33 williamhill logo

Man City – Dynamo Kiev:

Spel Odds Bolag
Manchester City  1,01 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Dynamo Kiev  21,00 williamhill logo

B München – Juventus:

Spel Odds Bolag
Bayern München  1,20 williamhill logo
Juventus  5,05 betsson logo

Barcelona – Arsenal:

Spel Odds Bolag
Barcelona  1,02 williamhill logo
Arsenal  26,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.