Speltips Alaves – Barcelona 23/1: På rätt väg

Axel Sjödin Publicerat: 23 januari 2022

Alavés och Barcelona på Mendizorrotza avrundar La Liga-omgången inför landslagsuppehållet.

Alaves - Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona har krupit allt närmare en topp fyra-placering sedan Xavi Hernández tog över efter Ronald Koeman på tränarbänken. De spanska giganterna har fortfarande en lång väg kvar att gå för att hitta tillbaka till sin forna glans, men saker och ting verkar åtminstone röra sig åt rätt håll för katalanerna i nuläget.

Trots två raka 2-3-förluster i cupspelet mot Real Madrid i supercupen och Athletic Bilbao i Copa del Rey så finns det ändå positiva tecken att ta med sig för Xavi från de båda matcherna. Det är dock uppenbart att Barcelona framförallt har defensiva problem fortfarande, men ett lag som Alavés lär nog få det svårt att utnyttja Barcelonas svagheter oavsett.

Offensivt ser det i alla fall bättre ut då skadeläget börjar klarna samtidigt som nyförvärvet Ferran Torres så sent som i torsdags stod för ett fint mål mot Athletic Club och verkar fungera bra i spelet. Ansu Fati kan dock återigen ha dragit på sig en skada i torsdags, så vi får se ifall han är tillgänglig nu på söndag eller om hans säsong kommer att fortsätta att präglas av återkommande skador.

Oavsett så är de klara favoriter inför söndagen då de är obesegrade i fem raka och nu bara har en poäng upp till Atlético Madrid och Real Sociedad. Det är framförallt den urusla formen från lagen precis ovanför dem som återigen har bjudit in dem till striden om Champions League-platserna och i nuläget så är det Barcelona som ser starkast ut av trion.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alavés har det fortsatt tungt

Saker och ting går fortsatt tungt för bottenlaget Alavés som är fast under nedflyttningsstrecket med tre poäng upp till säker mark där Real Mallorca huserar.

De inledde det nya året med att anställa en ny tränare i form av José Luis Mendilibar som lyckades leda laget till två raka kryss mot Real Sociedad och Athletic Bilbao – fullt godkända resultat mot tuffa motståndare. Men mot Real Betis gick det inte riktigt lika bra i tisdags då de blev överkörda med 0-4 på Benito Villamarín.

De har förvisso varit starkare på hemmaplan under säsongen, men frågan är hur de kommer att stå upp mot ett Barcelona som knappast lär slappna av med så viktiga poäng på spel inför landslagsuppehållet.

För 1.58 hos Campobet så finns det ett spelvärde på den raka tvåan här i min mening då Barcelona har visat upp en stigande form i ligaspelet samtidigt som de har fått tillbaka flera namn i offensiven jämte Ferran Torres.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner
Odds: 1.58
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: