Speltips Alaves – Barcelona 31/10: Rakt spel

Simon Pålsson Publicerat: 30 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Barcelona kan vara på väg tillbaka efter smällen i El Clasico och gäller som klar favorit borta mot Deportivo Alaves den 31 oktober 2020 i La Liga.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en säsongsinledning som kanske inte riktigt följer logikens lagar, åtminstone inte den logik som vi trodde att vi kände till ute i den stora, vida fotbollsvärlden.

I de största ligorna har det under lång tid funnits ett antal stora klubbar som dominerar fullkomligt, och som radar upp starka säsonger som ofta slutar med att de strider mot varandra om de ädlaste titlarna.

Nu lär vi väl hamna där igen, men man kan konstatera att ett par stora giganter sett skakiga ut under inledningen på den fulla coronasäsongen som är 2020/2021.

FC Barcelona har till exempel bara sju inspelade poäng hittills och även om det inte är någon fara på taket än är det såklart oroväckande att man också förlorade rivalmötet med Real Madrid så sent som förra omgången.

Nu möter man ett lag som inte har samma höjd, men som har sprattlat till med ett par fullt habila prestationer så här långt.

Inget krångel

Deportivo Alaves har inte direkt den allra starkaste truppen med sig inför den här säsongen, men inledningen har alltså varit ganska stark. Det finns ett par spelare som sticker ut och personligen är jag svag för anfallaren Joselu som har gjort ett par strutar och ett par fina insatser så här i inledningen.

Om vi ser till skadeläget inför matchen mot FC Barcelona kan vi konstatera att Pere Pons inte kommer till spel, men att Rodrigo Ely hoppas kunna spela inom kort. Han drog på sig en liten känning senast, men kommer troligen inte vara borta särskilt länge.

I bortalaget är det betydligt tyngre namn som är borta, med mittbacken Samuel Umtiti och Phillipe Coutinho borta från matchen. Det är spelare som utan någon som helst tvekan hade varit aktuella för startelvan om man hade kunnat spela. Däremot finns det ett glädjande besked kring målvakten Marc-André ter Stegen, som nu närmar sig spel igen. Men inte heller i det här fallet lär det vara en spelare som är aktuell för startelvan.

Efter en skakig säsongsinledning behöver FC Barcelona ta en trepoängare och man såg starka ut mot Juventus senast. Det gör att jag litar på en vinst här.

FC Barcelona vinner spelas till 1,50 gånger smeten hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: FC Barcelona vinner
Odds: 1,50
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, lördag 31 oktober 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: