Speltips Alaves – Real Sociedad 2/1: Formsvaga

Axel Sjödin Publicerat: 2 januari 2022

La Ligas kanske två mest formsvaga lag ställs mot varandra på söndag då Alavés välkomnar Real Sociedad till Mendizorrotza.

Alavés - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad som länge toppade La Liga har sjunkit som en sten i tabellen då de helt och hållet verkar ha tappat formen. De har nu inte vunnit på fem matcher varav de fyra senaste alla har varit förluster.

Deras tidigare så säkra defensiv har nu släppt in nio mål på deras tre senaste matcher och deras offensiva problem verkar bara bli värre. Alexander Isak nätade i alla fall i deras senaste 1-3-förlust mot Villarreal, men det var bara hans fjärde mål för säsongen och det är också det enda målet som Real Sociedad har producerat under deras fem (!) senaste matcher.

Det är mittfältaren Mikel Oyarzabal som leder den interna skytteligan på sex mål, men han råkar också vara avstängd inför matchen mot Alavés, vilket inte bådar gott. Tyvärr så levererar varken Isak eller Sörloth på toppen och ifall det inte börjar lossna snart så lär Real Sociedad fortsätta sjunka i tabellen.

Som om de inte hade nog med motgångar så har klubben även rapporterat att de har 13 fall av COVID-19 i truppen inför söndagens match. Vilka spelare detta rör är oklart, men det kommer säkerligen försvåra för gästernas hopp om att kunna bryta sin negativa trend.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alavés har hämtat in en ny tränare

Hemmalaget har även de en tuff period bakom sig och har sex raka matcher utan att vinna varav de förlorat fyra av dessa. De ligger precis under nedflyttningsstrecket på målskillnad i nuläget så en eventuell poäng mot ett försvagat Real Sociedad ur form hade varit precis vad laget hade behövt.

Spelet har dock inte alls sett bra ut på senaste och deras 2-5-förlust mot Villarreal senast blev droppen för ledningen som gav tränare Javi Calleja sparken. Det är inte första gången en tränare ryker från Alavés och det lär inte bli sista heller, men nu ges i alla fall José Luis Mendilibar chansen att försöka vända på den negativa trenden hos Alavés och vi får se ifall han kanske kan få med sig ett positivt resultat direkt.

Med tanke på Real Sociedads långa frånvarolista som vi inte har fått insyn i så är det även i den här matchen svårt att få en bild av hur det kommer att se ut. Men Real Sociedad har i alla fall haft stora problem med målskyttet och det lär inte förändras med Oyarzabal och eventuellt andra anfallare borta.

Alavés har knappast själva öst in mål så underspelet för 1.57 hos Campobet kan nog vara ett klokt spel här med tanke på förutsättningarna.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.57
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: