Speltips Alavés – Real Sociedad 6/12: Formdipp?

Martin Efvergren Publicerat: 5 december 2020

Deportivo Alavés har bevisat att man kan ställa till det för de bästa och man bör kunna stå upp väl då Real Sociedad gästar. Mycket pekar mot att det här kommer bli en jämn och relativt målsnål tillställning.

Alavés – Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Deportivo Alavés har inte förlorat på fem raka matcher och senast tog man en rejäl skalp då man bortabesegrade Real Madrid med 2-1. Visserligen har man kryssat tre av dessa fem matcher men då bör man också beakta att man därtill även ställts mot Barcelona i en av matcherna.

Man spelade 1-1 hemma mot Barcelona följt av ytterligare två kryss mot Levante och Valencia och förra helgen besegrade man alltså Real Madrid. Efter en knackig start på säsongen ger detta att man står på totalt 13 poäng efter 11 spelade matcher.

I toppen av tabellen hittar vi Real Sociedad som tagit 24 poäng på 11 matcher. Det är på ett övertygande sätt man har inlett den här säsongen och frågan är om man har förmågan att fortsätta leverera resultat när man samtidigt kämpar om en slutspelsplats i en tuff Europa League-grupp.

I torsdags startade en relativt ordinarie startelva men det blev ändå bara en poäng mot gruppens svagaste lag Rijeka. Matchen slutade 2-2 vilket innebär att man har kryssat sina tre senaste matcher.

Inför senaste ligamatchen mot Villareal hade man dock sex raka segrar i La Liga men det sviten bröts då det mötet slutade 1-1.

Defensivt välorganiserade

Real Sociedad stod inte riktigt att känna igen i torsdagens Europa League-match. Alexander Isak startade igen efter att ha suttit på bänken hela matchen mot Villareal, men hans insats var svag och han byttes ut tidigt i första halvlek. Därtill var även David Silva tillbaka i startelvan efter en kortare skadefrånvaro.

Man riskerar nu att missa slutspelet av den turneringen och för ligaspelet vore det nog positiv om det blir så. Man har nu kryssat de senaste tre matcherna och det är inte otänkbart att det tuffa matchandet av en trupp som inte är jättebred börjar ta ut sin rätt.

Att Real Sociedad skulle vara på väg in i en svacka är dock lite drastiskt att slå fast i det här läget. Det här mötet mot ett svårslaget Alavés blir en intressant värdemätare.

Real Sociedad har bara släppt in 5 mål på sina 11 matcher och det är framförallt den defensiva tryggheten som gjort att man inlett den här säsongen så starkt.

Alavés är också defensivt välorganiserade och i synnerhet har det gett utdelning mot topplagen då man lyckats neutralisera Barcelonas och Real Madrids offensiv. Ser vi till deras 7 senaste matcher så har det gjorts under 2.5 mål i 5 av dessa.

I Real Sociedads fall har det gjorts under 2.5 mål i 5 av deras 6 senaste matcher.

Med den här statistiken i ryggen är det mycket som pekar mot att även det här kommer att bli en relativt målsnål tillställning. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål totalt
Odds: 1.73
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00 den 6/12 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: