Speltips Alaves – Valladolid 5/2: Bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 5 februari 2021

Deportivo Alaves mot Real Valladolid i ett minst sagt aktat bottenmöte. Det är vad som väntar fredagen den 5 februari 2021 i La Liga.

Deportivo Alaves - Real Valladolid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Enligt många är spanska La Liga utan tvekan den liga i världen som har flest bra fotbollslag och som sett över någon form av genomsnitt ska anses vara den liga i Europa med högst nivå, där det spelas bäst fotboll.

Men med det sagt tenderar fokus i La Liga, utifrån då vill säga, snarare att ligga på topplagen och det är matcherna i toppstriden som får internationellt intresse på höga nivåer.

Men det är lite synd. För det bottenmöte som väntar fredagen den 5 februari 2021 mellan Deportivo Alaves och Real Valladolid har alla ingredienser att bli någonting extr apå förhand. De tär två underpresterande lag som nu ska göra upp om tre viktiga poäng för att kunna säkra nytt kontrakt.

Deportivo Alaves ligger på nedflyttningsplats, med bara en poäng upp till säker mark och Real Valladolid. En fredagsvinst gör alltså att Deportivo Alaves går upp på säker mark och gör att Real Valladolid balanserar på strecket för nedflyttning.

Det är med andra ord skarpt läge på ett sätt som det sällan kan vara i toppen. Det gäller otroligt mycket, eftersom degradering är någonting som få klubbar verkligen har råd med.

Båda lagen vill vinna

I ett sånt här skede vill både Deportivo Alaves och Real Valladolid ta tre poäng här, och känslan är att båda lagen inser att det här är ett guldläge att faktiskt göra det.

Deportivo Alaves har under säsongen gjort 18 mål framåt, men har släppt in hela 29 mål. Det är alltså deras defensiv som är det stora problemet, men man hade samtidigt behövt göra fler mål. I fyra raka hemmamatcher har vi fått se över 2,5 mål när Deportivo Alaves spelar.

Real Valladolid har fler gjorda mål (21) men också fler insläppta (32) så det är inte heller det ett lag med vidare bra målskillnad. På slutet har båda lagen göra mål varit ett spel som varit närmast ränta på deras matcher.

Båda lagen göra mål spelas här till 2,10 gånger smeten hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,10
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, fredag 5 februari 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: