Speltips Almeria – Rayo Vallecano 11/8: La Liga drar igång

Axel Sjödin Publicerat: 11 augusti 2023

La Liga har sin säsongspremiär under fredagen och först ut är mötet mellan Almería och Rayo Vallecano.

Almería - Rayo Vallecano

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Premiären bjuder på ett intressant möte mellan Almería och Rayo Vallecano där vi kommer att få en tidig fingervisning om var de båda lagen står. Det har skett en del förändringar i båda klubbarna över sommaren och hemmalaget bör ha en mycket bättre chans mot fredagens motståndare än vad de hade under fjolåret.

Det blev en oerhört dramatisk säsongsupplösning för Almerías del då de blev tilldelade en straff i den 87:e minuten, vilket gjorde att de kunde kvittera till 3-3 mot Espanyol och därmed ta den poängen som krävdes för att hålla sig kvar i La Liga. Inför den här säsongen lär de ha något högre ställda förväntningar efter att ha agerat under transferfönstret.

Försäljningen av El Bilal Touré till Atalanta har öppnat upp för fler nyförvärv, och tre stycken har trillat in under loppet av den senaste veckan bara. Marseilles Luis Suárez ska försöka ersätta deras offensiva stjärna, men i övrigt har det först och främst spenderats pengar på att förstärka ett svajigt försvar från i fjol. Det är flera värvningar som förmodligen kommer att gå in rakt i startelvan, och deras nya tränare Vicente Moreno har goda förutsättningar att toppa fjolårssäsongens tabellplacering.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rayo lär stå inför en tuffare säsong i år

Medan det ser lite ljusare ut för det Saudi-ägda Almería så riskerar Rayo Vallecano att gå en tuff säsong till mötes. Andoni Iraola är mannen bakom Rayos makalösa framgångar under de senaste säsongerna, men succétränaren har lämnat klubben inför säsongen tillsammans med ett par nyckelspelare.

Rayo Vallecano är inte en klubb med stora tillgångar, och att de tappat flera viktiga spelare gratis har gjort det svårt för dem att hitta fullgoda ersättare. Det är därmed tveklöst ett försvagat Rayo som tar sig an den här säsongen, och det är Francisco som kommer att leda dem från sidlinjen.

Den lilla klubben från Madrid har som sagt överträffat alla förväntningar sedan de tog sig upp i La Liga för två säsonger sedan, men i år kan de mycket väl riskera att bli indragna i en bottenstrid om inte allt faller på sin plats. De har åtminstone ett sparkapital i Raúl De Tomás som var en riktig prestigevärvning i fjol, men vars säsong inte riktigt blev som tänkt. Får de igång honom tillsammans med Isi Palazón är de verkligen inte ofarliga.

Men Rayo Vallecano har inte lyckats få med sig några segrar under försäsongen, även om oavgjorda resultat mot Porto och Brighton inger hopp. Almería bör i alla fall ha goda chanser hemma på Mediterráneos och vi spelar därmed på att hemmalaget vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.71 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Almeria – Draw no bet
Odds: 1.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:30, fredag 11 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logo