Speltips Almeria – Valencia 9/4: Sexpoängare i botten

Axel Sjödin Publicerat: 9 april 2023

Almería och Valencia drabbar samman i en oerhört tung sexpoängare i La Ligas bottenstrid under påskdagen.

Almería - Valencia

New Custom18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen står på 27 poäng inför omgången och står på vardera sida om nedflyttningsstrecket på grund av målskillnad. Med den oerhört jämna bottenstrid som pågår nere i Spanien så hade en seger varit oerhört tung för båda lagen i det här läget. Valencia har en väldigt stor press på sig med tanke på klubbens storlek, men med tanke på att Almería i stort sett bara tar poäng i sina hemmamatcher så väger mötet om möjligt ännu tyngre för hemmalaget.

Det är inte ovanligt att vissa lag sticker ut som mycket vassare på hemmaplan, men Almerías siffror är extrema på alla sätt och vis. De har tagit hela 23 av sina totalt 27 poäng på bortaplan i år och brukar i regel besegra andra bottenkonkurrenter hemma på Power Horse Stadium.

Då Valencia i sin tur nästan har ett lika extremt facit och bara har vunnit en enda bortamatch under säsongen så är det lite anmärkningsvärt att gästerna är knappa favoriter inför mötet. Valencia har förvisso fått ett litet uppsving sedan Rubén Baraja tagit över tränarrollen, där de har plockat viktiga poäng trots tufft motstånd – men dessa poäng har kommit på just hemmaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Flera avgörande matcher framöver

Formmässigt så känns Valencia något starkare inför söndagen då de har överlevt en tuff period i spelschemat med ett godkänt resultat. Nu återstår lackmustestet för Valencia då de går in i en period där sexpoängarna nere i botten avlöser varandra. Innan månaden är slut kommer de ha hunnit möta Sevilla, Elche, Real Valladolid och Cádiz och deras öde inför kommande säsong kan mycket väl avgöras nu under april.

Mötet mot Almería är den första i raden av potentiellt avgörande matcher, men där kan det bli tufft att få med sig något. Förlorar Almería nu på söndag så lär varningsklockorna ringa för nykomlingen, men än så länge så har de hållit fast vid tränare Rubi under hela säsongen. Även om de inte vann så kommer de i alla fall senast från ett starkt kryss på bortaplan mot Celta Vigo där de verkligen var effektiva på de chanser som de skapade.

Med all förmodan så kommer detta att bli ett jämnt möte med mycket kamp med tanke på vad som står på spel. Jag lutar dock åt Almería här med tanke på vilken oerhört stor betydelse hemmaplansfördelen har spelat för båda klubbarna under säsongen. Då Valencia är favoriter hos spelbolagen så blir det därmed självklart i vilka oddsmarknader vi ska börja leta efter spel. Då det finns en betydande risk för kryss så spelar vi på att Almería vinner, men med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.15 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Almería – Draw no bet
Odds: 2.15
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, söndag 9 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo