Speltips Athletic Bilbao – Alaves 1/10: Fredagsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2021

Athletic Bilbao jagar tre poäng hemma mot bottenlaget Deportivo Alaves i det som är fredagens enda match från spanska La Liga.

Athletic Bilbao - Deportivo Alaves

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För ett par säsonger sedan var känslan att Athletic Bilbao höll på att etablera sig som ett topplag i Spanien och ett lag som skulle kunna konkurrera ute i Europa på allvar, men de senaste säsongerna pekar snarare i en helt annan riktning.

Det är fortsatt ett hemmastarkt lag, det är fortsatt ett lag med stark defensiv organisation, men det är inte ett Athletic Bilbao som skrämmer livet ur sina motståndare längre.

I inledningen av säsongen har Athletic Bilbao i för sig bara en förlust, men fyra oavgjorda resultat på sju omgångar gör att poängsnittet helt enkelt är för lågt. Det är också det som är förklaringen till att man ligger i mitten av tabellen. Däremot ska sägas att Athletic Bilbao är ett väldigt starkt defensivt lag fortfarande. Det kan betonas ytterligare.

Athletic Bilbao möter på fredagen bottenlaget Deportivo Alaves, med John Guidetti undangömd någonstans i truppen, och det här är det lag som är nästjumbo i skrivande stund. Formen är inte heller den särskilt imponerande.

Deportivo Alaves vann i för sig mot Atletico Madrid i den senaste ligaomgången, även om jag personligen ser det som ett olycksfall i arbetet för Diego Simeone, snarare än att Deportivo Alaves var så vansinnigt bra. Innan dess hade Deportivo Alaves fyra raka matcher utan gjort mål framåt och totalt två gjorda mål på sex omgångar imponerar inte.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålt i La Liga

Athletic Bilbao har under inledningen på säsongen fått vänja sig vid en situation där ett par nyckelspelare är borta och det gäller inte minst Turi Berchiche och Peru Nolaskoain, som inte har kunnat spela några matcher än.

Sedan en tid tillbaka är Asier Villalibre också borta och i startelvan lär Raul Garcia ersätta honom längst fram. Det är dock ett tapp för hemmalaget inför just den här matchen.

Deportivo Alaves kändes lite för svaga redan förra säsongen och inte mycket pekar påa tt man har hittat rätt den här säsongen heller, med en vinst och fem förluster på de sex första spanska liga omgångarna.

Nu har man ett par tveksamma spelare inför den här matchen: Pere Pons, Florian Lejeune, Edgar Mendez och Ruben Duarte kan inte spela om det vill sig illa. Samtliga kommer däremot att testas sent.

Under 2,5 mål spelas till 1.71 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 1 oktober 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: