Speltips Athletic Bilbao – Atletico Madrid 25/4: Måste vinna

Axel Sjödin Publicerat: 24 april 2021

Atlético Madrid har äntligen lyckats skaffa lite andrum igen i den spanska titelstriden, men det kan bli kortvarigt om de inte lyckas vinna mot Athletic Bilbao.

Athletic Bilbao - Atletico Madrid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Diego Simeone kan glädja sig över att den gångna veckan var första gången på länge som Atlético Madrid kunde dra ifrån lite i toppstriden igen på väldigt länge. Många hävdar fortfarande att Barcelona är favoriter trots sin tabellposition på tredje plats, men Atlético har fortfarande allt i egna händer.

Atleti hade inte lyckats ta två raka segrar sedan i februari men förra helgen körde de över Eibar med 5-0 och fortsatte där man slutade mot Huesca senare i veckan och hämtade ytterligare tre poäng efter en 2-0 vinst även där.

Att möta Athletic Club på San Mamés är dock en annan historia och det lär inte bli en lätt uppgift för Diego Simeone. Ett kryss duger inte riktigt här för Atléticos del då man behöver marginal till Barcelona inför mötet på Camp Nou i den 35:e omgången.

Det är i alla fall skönt för Atléticos del att de fått igång målskyttet trots att Luis Suárez och João Felix varit skadade. Ángel Correa, Marcos Llorente och Yannick Ferreira Carrasco har alla levererat med minst två mål vardera i de senaste två matcherna och det lär behövas mot ett Athletic som är svårt att få hål på.

Athletic är en tuff nöt att knäcka

Säsongen är inte lika spännande för Athletic Bilbao längre i alla fall då de inte har mycket att spela för efter den förra helgen. Utan att dubbelkolla någon fakta här så lär de nog gå till historien då de förlorat två Copa del Rey-finaler i år. Först mot Real Sociedad i förra årets uppskjutna final och nu förra helgen blev de överkörda av Barcelona med 0-4 i årets final. Det lämnar såklart en bitter eftersmak hos baskerna.

Athletic ser dock inte lika vassa ut längre som de gjorde när Marcelino tillträdde på tränarposten i början av året och verkligen lyfte spelet. I ligan har de nu fem raka kryss och senaste förlusten kom faktiskt mot just Atlético Madrid i ligan på Wanda Metropolitano för sex omgångar sedan. Utöver den förlusten har de dock inte förlorat mer än två möten mot Barcelona i ligan sedan årsskiftet.

Det lär med andra ord inte bli en lätt för Atlético om de vill ha med sig tre poäng. Ander Capa är tillbaka från avstängning för hemmalagets del i alla fall men de har fortsatt skador på Yeray Álvarez, Iker Muniain och Yuri Berchiche.

Det känns riskabelt att spela ett rakt spel på Atlético här som misslyckats med att leverera ett flertal gånger under våren och Athletic på San Mamés är verkligen inte lätt, trots att de två senaste resultaten ger hopp. Athletic Bilbao har dock inga problem med att stänga till defensivt och Atlético kan få problem med att luckra upp det med deras offensiva skador. Om inte annat lär Athletic ha problem med målgörandet själva då de endast hittat nätet två gånger på deras senaste fem matcher. Vi kör alltså på ett båda lagen gör mål – Nej här för 1.67 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.67
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: