Speltips Athletic Bilbao – Barcelona 12/3: Stark defensiv

Axel Sjödin Publicerat: 12 mars 2023

Athletic Club välkomnar Barcelona till San Mamés i den sena söndagsmatchen från La Liga.

Athletic Bilbao - Barcelona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Athletic Clubs fina säsongsinledning är som bortblåst nu och de fortsätter att halka nedåt i tabellen. De är nu nere på nionde plats inför omgången och börjar glida ifrån Europaplatserna bit för bit. De kan knappast heller räkna med några poäng då serieledarna Barcelona kommer på besök till San Mamés.

Ännu är Athletic Bilbao fortfarande med i kampen om Europaplatserna dock. De har bara två poäng upp till Rayo Vallecano på sjundeplatsen och ifall de nu skulle lyckas pricka in en formtopp under våren så kan de absolut klättra tillbaka upp.

Den senaste tidens resultat har knappast pekar mot någon formtopp dock då de bara har lyckats skrapa ihop en poäng på sina tre senaste matcher. Förlusten hemma mot Girona för två omgångar sedan lär ha svidit extra då katalanerna är ett av seriens sämsta bortalag.

Inför söndagens möte så saknar de dessutom både Unai Simón i mål och Oihan Sancet som drog på sig ett rött kort i det mållösa mötet mot Rayo Vallecano senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona har varit otroligt stabila i ligaspelet

Serieledarna har åkt på ett par motgångar under senare tid då de dels åkte ut mot Manchester United i Europa Leagues utslagsrunda och dels förlorade mot bottenlaget Almería kort därefter. Men de verkar ha studsat tillbaka sedan dess genom en bortavinst mot Real Madrid i cupen och en hemmavinst mot Valencia, där de lyckades stänga matchen trots en man mindre i stora delar av andra halvlek.

Även om det inte riktigt framkom mot United så har Barcelona varit fruktansvärt stabila defensivt under hela säsongen, vilket deras åtta insläppta mål hittills vittnar om. De har hållit nollan i sju av deras nio senaste ligamatcher, vilket har varit nyckeln till deras framgångar i Spanien.

Då Real Madrid bara fick med sig ett kryss borta mot Real Betis senast så har Barcelona lyckats dra ifrån ytterligare och leder nu ligan med nio poäng över sina ärkerivaler. Såsom Blaugrana har sett ut under säsongen så kan vi nog förvänta oss ännu en trepoängare på söndag, förmodligen utan att släppa in mål.

För hela 3.40 gånger pengarna så spelar vi därmed på att Barcelona vinner mot noll nu på söndag, vilket jag tycker är riktigt fina odds hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner mot noll
Odds: 3.40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, söndag 12 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo