Speltips Athletic Bilbao – Barcelona 6/1: Hängmatch

Simon Pålsson Publicerat: 6 januari 2021

Tabellen har haltat i all oändlighet, men nu spelas en av flera hängmatcher när FC Barcelona möter Athletic Bilbao på bortaplan.

Athletic Bilbao - FC Barcelona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har snart spelats halva säsongen i den spanska högstaligan La Liga, men än så länge kan man inte helt och fullt läsa av tabellen för att leta efter givna svar. Det haltar helt enkelt aningen för mycket fortfarande.

Men nu börjar man också ta igen det hela med en del hängmatcher och ett lag som länge legat efter i antalet spelade matcher, FC Barcelona, ska spela en match denna onsdagskväll.

Då väntar Athletic Bilbao på bortaplan och viktiga poäng står sannerligen på spel i båda lagen.

Det är också speciella tider i båda lagen. I bortalaget FC Barcelona finns det ett fortsatt missnöje mot huvudtränaren Ronald Koeman och hela den sportsliga ledningen, som man anser inte får ut det mesta av potentialen. Det är svårt att argumentera mot ett sådant påstående.

I hemmalaget har man valt att göra en rockad på tränarposten där Gaizka Garitano fått sparken och den erkänt duktige Marcelino (som han vanligtvis kallas) tagit över. Det lär kunna få en ganska bra effekt så här direkt.

Athletic Bilbao täpper till

Athletic Bilbao har varit ett lag som inte fått ordning på sin offensiv under säsongsinledningen och kanske är det därför som den sportsliga ledningen har valt att agera. Men man är faktiskt inte mer än fem poäng över en nedflyttningsplats i den oerhört jämna tabellen. Samtidigt har Athletic Bilbao inte mer än sex poäng upp till en Europaplats.

De veckor som nu väntar blir väldigt definierande för resten av den här säsongen och vill det sig väl kan Athletic Bilbao verkligen bli ett lag att räkna med.

Nu möter Athletic Bilbao ett FC Barcelona som man har lyckats göra det svårt för många gånger. I tre raka hemmamatcher har man hållit nollan, och det faktum att man också sett till att det blivit under 2,5 mål i sju raka möten med Barca säger en hel del.

Just nu, när offensiven inte fungerar i FC Barcelona och stjärnor som Ansu Fati och Philippe Coutinho inte kan spela, talar mycket för att Athletic Bilbao kommer att kunna täppa till. Det lär inte minst Marcelino tvinga spelarna att kämpa hårt för.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,79 gånger smeten hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,79
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 6 januari 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: