Speltips Athletic Bilbao – Celta Vigo 4/12: Målfokus

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2020

Förhoppningar om mål är goda inför mötet mellan Athletic Bilbao och Celta Vigo i La Liga fredagen den 4 december 2020.

Athletic Bilbao - Celta Vigo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Efter att det har varit Europaveckor brukar det ibland inte kunna spelas några matcher på fredagen, men eftersom varken Athletic Bilbao eller Celta Vigo finns med i den diskussionen den här säsongen är det full fart framåt som gäller redan dagen innan helgen börjar på allvar.

Det blir en fin liten aptitretare det här, med tanke på att såväl Athletic Bilbao som Celta Vigo har öppnat säsongen lite sämre än önskat, och eftersom båda lagen gärna tar tre poäng i den här tighta matchen.

Athletic Bilbao är favoriter i egenskap av hemmalag, men har släppt in en del mål på slutet och har haft en form som främst är koncentrerad, och bra, på hemmaplan.

Celta Vigo ligger på nedflyttningsplats och det i sig är alltid lite oroande inför fortsättningen, men i stora drag är det här ett lag som är kul att följa. Kanske mest för att man släpper in så mycket mål. Nästan i snitt två per match, vilket säger en del om deras matcher.

Målspelet i La Liga

Athletic Bilbao, som alltså hade sina glansdagar för ett par säsonger sedan och som delvis kanske lever kvar på ryktet från den perioden, har inte fått den start som man hade velat, som vi redan har konstaterat.

Men om man ska ta fasta på något är det trots allt att formen är relativt god – och att man har varit starka defensivt. Att man bara står på 10 insläppta mål på tio omgångar är ett fullgott facit för ett lag som försöker landa på övre halvan med ambition att kunna konkurrera på Europaplatserna.

Det man ska ha med sig därtill är att laget nu har prickat formen på sistone med tre raka hemmavinster och en form som pekar lite mer åt rätt håll generellt, även om bortaspelet egentlgien har varit det stora problemet i år.

Det gör att jag tycker att hemmalaget bör gälla som ganska klara favoriter här, med tanke på att Celta Vigo läcker så otroligt också.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,78 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,78
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, fredag 4 december 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: